O boală provocată de o bacterie „mâncătoare de carne” care poate ucide oamenii în 48 de ore se răspândește în Japonia
O boală provocată de o bacterie „mâncătoare de carne” care poate ucide oamenii în 48 de ore se răspândește în Japonia, după ce restricțiile din pandemia de Covid-19 au fost reduse, scrie Bloomberg. Numărul de cazuri de sindrom de șoc toxic streptococic (STSS) înregistrate anul acesta, până la data de 2 iunie, a ajuns la 977, depășind recordul de 941 de cazuri stabilit pentru întreg anul trecut, potrivit Institutului Național pentru Boli Infecțioase care monitorizează STSS din 1999.
Boala are o rată a mortalității de până la 30%. Aproximativ 77 de oameni au murit după ce s-au infectat cu această bacterie în lunile ianuarie și martie, potrivit Ministerului Sănătății din Japonia. Anul trecut, au fost raportate 97 de decese provocate de STSS – al doilea cel mai mare număr de victime din ultimii șase ani. STSS este o infecție bacteriană rară, dar foarte gravă, care se poate dezvolta când bacteria se răspândește în țesuturile adânci și în sânge.
Pacienții suferă inițial de febră, dureri musculare și vărsături, dar simptomele pot deveni mult mai grave foarte repede, provocând tensiune arterială scăzută, umflături și insuficiență multiplă de organe, în timp ce corpul intră în șoc.