Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Novak Djokovic scrie istorie. Tenismenul a stabilit un record, ca număr 1 în clasamentul ATP, la mai bine de 12 ani de când a ajuns în fruntea clasamentului

  • noiembrie 20, 2023
  • Diana Nechita

Novak Djokovic scrie istorie. Tenismenul a stabilit un record, ca număr 1 în clasamentul ATP, la mai bine de 12 ani de când a ajuns în fruntea clasamentului. Sârbul a câştigat în acest an Australian Open, French Open şi US Open, ajungând astfel la 24 de titluri de Grand Slam.

Novak Djokovic a avut nevoie de o oră şi 43 de minute pentru a se impune cu 6-3, 6-3, sârbul continuând să doboare recorduri la vârsta de 36 de ani. Djokovic era la egalitate cu Roger Federer înaintea finalei, ambii aveau şase titluri la Turneul Campionilor. Djokovic este acum primul tenismen care câştigă de şapte ori ATP Finals, turneul unde se întâlnesc cei mai buni opt jucători ai sezonului.

A fost a patra sa victorie în faţa lui Sinner, care înregistrase o primă victorie în faţa lui Djokovic în faza grupelor de la Torino şi a fost primul italian care a ajuns în finală. Djokovic a fost într-o formă incredibilă duminică, iar Sinner nu a avut nicio şansă.