Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Noul regulament prevede ca transportul județean să fie complet schimbat de la începutul anului 2023

  • iunie 23, 2022
  • Diana Nechita
transport județean

Noile rute prevăzute în Regulamentul de funcționare a transportului public județean Iași a stârnit nemulțumiri, iar multe din curse vor fi scoase din 2023, la fel și stațiile din orașe și comune. De la data de 1 ianuarie 2023 nu vor mai fi îmbarcați din autogări, ci din stații.

Noul regulament prevede ca traseele consacrate de 22 de ani, Iași-Pașcani, Iași-Hârlău, Iași- Podoleni, Iași-Cozmești, Iași-Plugari, să nu mai existe de la începutul anului viitor. Asociația Transportatorilor de Persoane din județul Iași au făcut nenumărate adrese către CJ Iași.

„De-a lungul timpului, în momentul elaborării regulamentului de transport ar fi trebuit să fie mai multe discuții cu noi, lucruri care nu s-a întâmplat. Am primit răspunsuri când finalizăm, atunci veți afla, atunci discutăm. Și s-a ajuns în situația în care lucrurile sunt făcute din birou. În alte județe s-a făcut acest studiu care a stabilit fluxul de călători, graficele pe anumite ore. La Iași, nu. Au transmis că au primit informații de la UAT-urile din județ”, a declarat Cristinel Apostol, președinte ATP Iași.