Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Noi sensuri unice în municipiul Iași

  • ianuarie 20, 2022
  • Radu Cucuteanu

Comisia de Circulație Iași a discutat mai multe propuneri venite de la cetățeni sau de la alte instituții privind unele modificări în trafic. Au fost analizate solicitări ce țin de instituirea unor sensuri unice sau schimbarea marcajului rutier.

Măsurile au vizat zone precum Bucium, Tătărași, CUG sau zona centrală a municipiului Iași.

Biroul Rutier din cadrul Poliției a cerut analizarea, în cadrul Comisiei de Circulație, resistematizarea circulației din zona Școlii Generale „Nicolae Iorga”, strada Hlincea, și instituirea sensurilor unice între școală și zona adiacentă. Astfel, vor apărea sensuri unice pe strada Hlincea, între tronsonul cuprins între intersecția cu aleea Hlincea și tronsonul spre Fortus SA, pe sensul de deplasare către bulevardul Poitiers.

Un alt sens unic ar urma să fie instituit pe sensul de drum cuprins între Secția 6 Poliție și blocul 974, pe sensul de deplasare spre Capăt CUG. Va mai fi instituit sens unic între imobilul unde se află sediul BRD și strada Hlincea, nr.30, la Biserica „Înălțarea Domnului”, pe sensul de deplasare spre CUG. Pe tronsonul paralel va fi instituit sens unic către bulevardul Poitiers.

Biroul Rutier din cadrul Poliției a mai solicitat, în cadrul Comisiei de Circulație, și măsuri legate de resistematizarea intersecției din zona Tătărași, între străzile Vasile Lupu și Pictorului. În acest caz este vorba despre marcarea zonelor de intrare/ ieșire din intersecții, pe direcții de urmat, despărțite prin marcaj de interzicere sau insulă denivelată.

Poliția a arătat în acest caz că intersecția prezintă o zonă largă pentru viraje. În plus, s-a solicitat și interzicerea virajului la stânga de pe strada Vasile Lupu către strada Pictorului. În aceeași zonă va apărea marcaj longitudinal simplu între banda 1 și 2 pe strada Vasile Lupu, după intersecția cu strada Pictorului, încât autoturismele care circulă pe această arteră să intre mai ușor spre zona Dispecer.

O serie de schimbări vor avea loc și pe Șoseaua Bucium, în dreptul Institutului de Psihiatrie „Socola”. Reprezentanții unității medicale au solicitat montarea unui semafor la ieșirea din institut, corelat cu semaforul de pe Șoseaua Bucium.

A mai fost solicitată montarea unor camere video pentru supravegherea traficului rutier din zonă. Și Poliția Locală a solicitat ca strada Walter Mărăcineanu, din cartierul Tătărași, să fie transformată în arteră cu sens unic. Autoritățile au luat în calcul și montarea unor indicatoare rutiere cu semnul „Accesul Interzis cu excepția riveranilor” pe strada Cerchez, din cartierul Sărărie.

În ședința Comisiei de Circulație a fost luată în calcul și o solicitare a celor de la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași. Reprezentanții unității medicale au solicitat montarea unui indicator „Oprirea Interzisă” în apropiere de spital, pe strada Sfântul Atanasie.

O altă solicitare a vizat montarea unor separatori de sens pe strada Petru Poni, la intersecția cu strada Neculau, dar și montarea unor indicatoare de limită tonaj pe strada Ion Nistor, din zona Cimitirul Evreiesc. Deciziile privind noile modificări în traficul rutier din Iași vor fi avizate în final de Poliția Rutieră, pentru a fi puse în practică.