Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

”Nea’ Popică, în suflet te-am păstrat, legenda rămâne vie, nu te-am uitat”. Ieșenii i-au adus un omagiu lui Ionuț Popa în ziua în care fostul tehnician ar fi împlinit 68 de ani

  • aprilie 18, 2021
  • Narcis Pohoata

Suporterii ieșeni i-au adus sâmbătă un omagiu lui Ionuț Popa, fostul tehnician al Politehnicii care s-a stins din viață în iunie anul trecut. Popică ar fi împlinit sâmbătă 68 de ani, iar ieșenii nu l-au uitat și au mers la stadionul Emil Alexandrescu unde a fost amenajat un altar în memoria acestuia.

În cursul serii, zeci de suporteri s-au strâns în Copou și au venit să aprindă o lumânare la stadion în memoria lui Popică și să-i aducă un omagiu fostului tehnician.

”Cu siguranță nea’ Popică s-ar fi dus astăzi, de ziua lui, la mormântul lui Ștefan cel Mare, la Putna. Ne pare foarte rău că l-am pierdut pe Popică, cum ne pare rău și pentru celelalte pierderi ale sportivilor ieșeni. Sperăm ca Popică să ne ajute de acolo, de sus, cu o salvare miraculoasă de la retrogradare. Poate ne ajută, fiindcă sezonul a fost dificil, cu multe probleme și trebuie să conștientizăm că nu mai putem avea an de an același obiectiv, de a evita retrogradarea. Pentru că nici lui nu-i plăcea acest lucru”, a declarat Alex Ionuț, cunoscut în rândul suporterilor ieșeni ca ”Ronny Ronaldo”.

”Niciodată nu-l vom uita pe Ionuț Popa. Face parte din istoria fotbalistică ieșeană și îl vom purta mereu în suflet. Când era la Iași, aveam petrecere tot timpul aici, la stadion. Ne întâlneam cu dânsul de ziua lui, serveam o bere, povesteam, ne simțeam bine, eram ca o familie. Cu siguranță se roagă pentru salvarea lui Poli, de acolo, de sus. Din păcate, din cauza unor cazuri de Covid ale unor băieți, nu am reușit să ajungem la Arad, să-i aducem un omagiu. Dar vom încerca în iunie să mergem la Arad, la comemorarea unui an de la plecarea dânsului”, a spus și Daniel Talpalaru.

La altarul amenajat în memoria lui Ionuț Popa a fost prezent și fostul consilier local Mihai Liviu Gavril, cel care a propus anul trecut acordarea titlului de cetățean de onoare post-morten lui Ionuț Popa.

”E un moment trist pentru noi. Stăm și depănăm amintiri alături de suporteri despre Ionuț Popa. Un antrenor care a fost la Poli Iași într-o perioadă frumoasă a clubului, care a salvat echipa de la retrogradare și care aduna suporteri în tribune până la sold-out la anumite meciuri. Foarte mulți dintre spectatori veneau la stadion atât pentru jocul echipei, care era foarte elaborat, cât și pentru prestanța domniei sale, din simpatie și din apreciere pentru dânsul. Din păcate, iată că au trecut câteva luni de când Ionuț Popa a pierdut lupta cu boala. Stau și mă uit în campionatul românesc și observ că nu mai este niciun antrenor popular, așa cum era Popică. Nu prea mai regăsești acest stil. Un antrenor uneori mai îndrăzneț dar care niciodată nu a jignit. Un antrenor care știa să-și apropie suporterii, chiar și presa și care era respectat de toată lumea. Ionuț va rămâne din punctul meu de vedere un exemplu și o imagine a unui profesionist adevărat, care a îmbinat atât expertiza în domeniul fotbalului, cât și popularitatea și modul lui de a se face social plăcut”, a spus Mihai Liviu Gavril.

(Narcis POHOAȚĂ)