Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Municipiul Iași are o rată de infectare de 1,02 la mie. 24 de localități din județ sunt în scenariul galben, alte 74 sunt în scenariul verde

  • mai 04, 2021
  • Narcis Pohoata

Ministerul Educaţiei a publicat, marţi, incidenţa cazurilor de coronavirus pe localităţi, în funcţie de care se vor relua cursurile începând de miercuri. Elevii vor relua cursurile în fizic, la clasă, doar în localitățile aflate în scenariul verde, cu incidența de sub 1 la mie, iar acolo unde incidența este peste 1 la mie – scenariul galben, elevii vor merge în anumite cazuri la școală.

În județul Iași, 24 de localități sunt în scenariul galben. Între acestea se numără și municipiile Iași și Pașcani, ambele cu o rată de infectare de 1,02 la mie. Și orașul Tg. Frumos se află în scenariul galben, cu o incidență de 1,04 la mie. Localitatea cu cea mai mare rată de infectare din județ este Ciohorăni, cu 3,09 la mie, o a doua localitate cu peste 2 la mie fiind Tansa – 2,31.

Alte 74 de localități din județul Iași sunt în scenariul verde. 22 de localități au incidența 0, iar 52 au între 0,1 și 1 la mie.

 

Iată în ce condiții vor merge elevii la școală:

Scenariul 1 – Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, în localităţile unde incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul 2

  • a) Participarea zilnică, cu prezenţă fizică, în unităţile de învăţământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi  a XII-a, a XIII-a, şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, precum şi a elevilor din învăţământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară;
  • b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu, acolo unde incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localităţii nu este declarată starea de carantină.

Cursurile încep, după vacanţa prelungită de primăvară, în 5 mai.

Lista poate fi descărcată de aici