Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Moș Crăciun în kimono. Judoka Vlăduț Simionescu a împărțit daruri copiilor nevoiași din mediul rural. ”Dar din dar se face Rai”. Cum petrece Crăciunul singurul sportiv ieșean calificat la Olimpiadă, ce mâncăruri îi plac și ce cadou așteaptă anul viitor

  • decembrie 26, 2020
  • Narcis Pohoata

Copiii nevoiași din comuna ieșeană Șipote au avut parte de o imensă surpriză cu câteva zile înainte de Crăciun. Ana Crudu, președintele Asociației ”Blessing Hearts”, însoțită de judoka Vlăduț Simionescu, singurul sportiv ieșean calificat la Olimpiada de la Tokyo, au împărțit daruri mai multor copii și familiilor acestora, aducând zâmbete în casele lor în prag de sărbători.

Cu ajutorul mai multor parteneri care s-au alăturat campaniei umanitare ”Și tu poți fi Moș Crăciun”, cei doi au strâns mai multe hăinuțe, încălțăminte de iarnă, rechizite, jucării, dulciuri, fructe și alte produse și le-au donat familiilor sărmane din comuna ieșeană Șipote.

”Cu greu mi-am stăpânit lacrimile pe drumul de întoarcere, Vlad Simionescu chiar mi-a vorbit tot drumul despre neputință și destin, despre copii, viitor și sport. Această zi o vom păstra mereu în suflet, ne vom aminti despre acești copii care te privesc cu emoție, cu bucurie, despre copiii care-ți sar în brațe. A fost o zi despre viață, cu bune și cu rele”, a spune președintele Asociației ”Blessing Hearts”, Ana Crudu, inițiatoarea acestei campanii umanitare.

Vlăduț Simionescu: ”Dar din dar se face Rai”

Ca în fiecare an, judoka ieșean Vlăduț Simionescu s-a alăturat și el acestei campanii și a donat pentru licitație o centură neagră personalizată, cu mare valoare sentimentală. Spre bucuria lui, centura s-a vândut cu suma de 1.500 de lei, bani cu care au fost cumpărate dulciuri, fructe și jucării pentru copii.

”Când au văzut cadourile, copiii s-au bucurat enorm de surpriză. Buna mea prietenă Ana Crudu organizează regulat astfel de campanii, iar eu am încercat să-i fiu alături de fiecare dată, pentru că mă regăsesc în proiectele ei. Am crescut și eu cumva la țară și știu că oamenii din mediul rural au o viață mai grea. Cred că toți ar trebui să facem câte un gest din acesta, pentru că dar din dar se face Rai. Mă bucur că am putut dona la licitație centura mea, care are o valoare sentimentală mare. Sincer, chiar nu mă așteptam ca cineva să ofere 1.500 de lei, e o sumă cu care am putut cumpăra diverse produse pentru cei mici”, a declarat judoka Vlăduț Simionescu.

Cadouri pentru micuții judoka din mediul rural

Vlăduț Simionescu nu i-a uitat nici pe micuții judoka din mediul rural, cărora le va oferi diverse materiale sportive necesare pentru antrenamente. ”Anul trecut am organizat înainte de sărbători ”Cupa Moș Crăciun” la judo, dar din păcate acum nu mai pot organiza evenimentul, din cauza pandemiei. Îmi pare foarte rău, pentru că îmi doream să am continuitate în organizarea acestui turneu internațional, să-l fac din ce în ce mai puternic de la an la an. Dar oamenii care m-au ajutat anul trecut cu fonduri m-au sprijinit și anul acesta și mi-au spus să găsesc o altă variantă pentru a-i ajuta pe copii. Anul trecut am avut o sponsorizare de la Decathlon, care mi-a oferit 20 de kimonouri pentru copii, iar anul acesta voi cumpăra diverse materiale pentru antrenamente copiilor de la Brăești, Tg. Frumos și Vlădeni. Am fost inspirat să cumpăr echipamente pentru că anul acesta, în vară, când ne-au dat voie să reluăm antrenamentele, i-am văzut pe cei mici că se antrenau pe un stadion, de fapt impropriu spus stadion. Și aveau un singur elastic, făceau toți copiii cu rândul la acest elastic. Și am zis că dacă tot va trebui să ne antrenăm afară o perioadă, trebuie să aibă și genul acesta de echipament. Plus că sunt echipamente care ajută foarte mult la condiționare specifică”, a mai spus Vlăduț.

Crăciun cu sărmăluțe, cârnăciori și vin fiert. Și un cadou olimpic

Sportivul ieșean în vârstă de 30 de ani petrece Crăciunul în familie și spune că va gusta din toate bucatele de pe masă dar cu măsură. ”Petrec Crăciunul acasă, în familie, cu ce dragi. Mă bucur să fiu acasă, pentru că Crăciunul chiar este sărbătoarea pe care trebuie să o petreci în familie. Mai cu seamă că am avut destul de multe sărbători petrecute departe de casă. Întrucât la noi practic până pe 25-27 decembrie suntem ori în cantonamente, ori la concursuri, se închide sezonul destul de târziu. Da, am tăiat și porcul. Am voie să gust din toate bunătățile, importat este să știu măsurile. Dacă faci exces tot timpul nimic nu va fi bun. Dacă mănânci într-o limită de bun simț, mai mult ca sigur poți să guști din orice. Sarmalele în frunză de viță îmi plac cel mai mult, dar nu aș zice nu unei pastrame sau cârnăciorilor. Iar vinul îmi place cel roșu, eu sunt adeptul vinului roșu, dar îl prefer în special fiert”, a spus Vlăduț, care speră ca Moș Crăciun să-i aducă darul anul viitor, la Jocurile Olimpice: ”Un dar de la Moș Crăciun? Nu sunt foarte pretențios, îmi doresc doar să fiu sănătos, să pot să mă antrenez. Iar Moșul să vină anul viitor, la Olimpiadă”.

(Narcis POHOAȚĂ)