Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Moment istoric. Roverul Perseverance, lansat de NASA, a atins suprafața planetei Marte

  • februarie 19, 2021
  • Cincu Violeta

Roverul Perseverance, trimis de NASA pe Planeta Roșie, a ajuns joi seară pe suprafața planetei marte. Perseverance este cel mai complex laborator științific trimis până acum într-o astfel de misiune. Este al treilea vehicul trimis de pe Pământ, după cele ale Emiratelor Arabe Unite și Chinei, care a parcurs distanța Pământ – Marte în acest an, profitând de o fereastră de oportunitate.

„I am safe on Mars” (Sunt în siguranță pe Marte) este primul mesaj transmis de Perseverance, de la peste 220 de milioane de kilometri depărtare.
Sonda robotică care transportă cel mai mare și mai scump vehicul de explorare extraterestră construit vreodată a amartizat la ora României 22:55 în craterul din emisfera nordică. Obiectivul principal al misiunii este căutarea de urme de viață. Dacă această călătorie ar fi avut loc acum 3.500 de milioane de ani, Perseverance ar fi ajuns într-un lac alimentat de un râu cu sedimente – ceea ce se crede că era craterul Jazero, care are un diametru de 45 de kilometri. În acea epocă, Marte era o planetă albastră, precum Pământul. Este cunoscut că pe această planetă „geamănă” Terrei existau condiții de bază pentru dezvoltarea vieții. În același timp, pe Pământ au apărut primele forme de viață. Însă, în urmă cu multe milioane de ani, Marte a început să își piardă din atmosferă și a devenit, treptat, un deșert înghețat.

Citește mai mult lahttps://www.profit.ro/must-read/video-moment-istoric-roverul-perseverance-lansat-de-nasa-a-atins-suprafata-planetei-marte-19991535