Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Mihail Vlasov, eliberat de Tribunalul Vaslui

  • ianuarie 20, 2022
  • Radu Cucuteanu

Fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României a fost pus în libertate de Tribunalul Vaslui, care a admis cererea de liberare condiționată.

„Instanța admite contestația formulată de condamnatul Vlasov Mihail, deținut în prezent în Penitenciarul Vaslui. Admite cererea și propunerea, având ca obiect liberare condiționată, privind pe condamnatul Vlasov Mihail. Dispune liberarea condiționată a condamnatului Vlasov Mihail, deținut în prezent în Penitenciarul Vaslui, anterior executării integrale a pedepsei de 8 ani închisoare, aplicată prin sentința penală nr. 165/F/03.08.2018 a Curții de Apel București, Secția a II-a Penală. Îi impune condamnatului Vlasov Mihail obligația de a nu părăsi teritoriul României, pe toată durata termenului de supraveghere. Menține celelalte dispoziții din sentința contestată și înlătură dispozițiile contrare. Definitivă”, se arată în decizia judecătorilor Tribunalului Vaslui.

Amintim că în anul 2020 Mihail Vlasov a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la 8 ani de închisoare într-un dosar în care este acuzat de folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii unor foloase, delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Conform DNA. Mihail Vlasov a abuzat de funcția sa de președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României în perioada 2008-2014, și a întreprins demersuri pentru obținerea unor foloase materiale personale și pentru persoane din anturajul său, în detrimentul instituției pe care o reprezenta.

Potrivit procurorilor, au fost adus grave prejudicii atât Camerei de Comerț, cât și SC Romexpo SA, la care CCIR este acționar majoritar.