Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Mihai Chirica a organizat o şedinţă pe tema organizării şantierului pentru lucrările de reabilitare și modernizare a parcului din faţa Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri”

  • iunie 23, 2022
  • Diana Nechita

Ieri, primarul Mihai Chirica a organizat o şedinţă pe tema organizării şantierului pentru lucrările de reabilitare și modernizare a parcului din faţa Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri”. La întâlnire au participat reprezentanţii companiei Conest SA Iaşi, cea care va executa lucrările, precum şi responsabilii din cadrul municipalităţii care vor superviza desfăşurarea acestora.

Prima etapă are în vedere demararea lucrărilor de decopertare şi îndepărtare a vegetaţiei bolnave sau inestetice şi se va desfăşura în arealul cuprins între str. Agatha Bârsescu şi aleea centrală a parcului, urmând ca în etapa a doua constructorul să intervină pe cealaltă jumătate a amplasamentului, de la aleea centrală spre pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt.

 „Am cerut constructorului ca fiecare arbore să aibă o fişă specială  de identificare pentru a nu se face erori atunci când se va interveni. De asemenea, având în vedere faptul că în parcul Teatrului Naţional vieţuiesc şi câteva familii din specia papagalilor, am cerut celor responsabili să identifice arborii unde acestea şi-au făcut cuiburi, urmând ca şi respectivii arbori să fie protejaţi. Într-o primă fază va fi îndepărtată vegetaţia pitică şi am cerut ca operaţiunile de îndepărtare a vegetaţiei din parc să fie făcută cu mare atenţie pentru a nu pune în pericol speciile de arbori care vor rămâne la finalizarea lucrărilor”, a declarat primarul Mihai Chirica.