Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Medalie de argint obținută de un elev din Iași, la Concursul Internațional de Informatică Info Cup

  • februarie 15, 2022
  • Radu Cucuteanu

Elevul Tiberiu Ștefan Cozma din clasa a IX-a A a Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași, coordonat de profesorii Mirela Țibu și Oana Butnărașu, a participat în echipa României la Concursul Internațional de Informatică Info(1) CUP în perioada 11-13 februarie 2022. La concurs au participat loturile centrelor de excelență în Informatică, alături de cele trei echipe ale României formate din membrii loturilor selectate în urma Olimpiadei Naționale de Informatică ONSEPI 2021

143 de elevi din 14 țări, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Cipru, Egipt, Georgia, Ungaria, Italia, Kyrgystan, România, Rusia, Spania, Siria, Ucraina, au rezolvat câte trei probleme de natură algoritmică în runde de 4 ore în cele două zile de concurs. Tiberiu Ștefan Cozma a obținut medalie de argint.

Rezultatul său de excepție este un imbold pentru ceilalți elevi de a se pregăti pentru perioada competițională care urmează și de a performa în Informatică.

„Ne onorează opțiunea lui Tiberiu Ștefan Cozma pentru Liceul Teoretic de Informatică «Grigore Moisil» Iași. În cariera mea de profesor am privilegiul să colaborez cu elevi excepționali, pasionați de informatică și de tehnologie, care își investesc cu hotărâre inteligenţa, timpul, energia în atingerea performanţelor superioare. În sportul minţii, elevii noștri au nevoie de antrenament permanent, de suținere, de ghidare și de validare a traseului ales, împreună cu antrenorii. Pregătirea pentru performanță este o muncă de echipă, susținută, în care elevi, profesori, studenți valorifică un flux continuu de idei, soluții, experiențe competiționale relevante.

Medalia de argint obținută de Tiberiu Ștefan Cozma din clasa a IX-a A a devenit un reper al performanței în acest an școlar la Liceul Teoretic de Informatică «Grigore Moisil» Iași și sunt convinsă că în provocările viitoare, Tiberiu va avea aceeași forță de a-și urma pasiunea și de a o valoriza, prin clasarea pe primele locuri”, declară profesorul de informatică Mirela Țibu.