Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Luca Asăvoaie, cel mai tânăr campion al sabiei ieșene

  • iunie 20, 2022
  • Narcis Pohoata

Sportul muschetarilor atrage tot mai mult copiii din Iaşi. Tradiţia înveşmântată în aur, argint şi bronz are rolul principal în opţiunea celor care doresc să urce treptele performanţei sportive în scrimă.

Semnificativ este faptul că la Iaşi au apărut, alături de secţiile de sabie de la C.S.M. şi C.S.Ş. Unirea, afirmate ani la rândul, noi grupe de copii la Muschetarul, Asalt, C.S.M. 2020 şi Prosperitatea. Şi, firesc, pasiunea şi ambiţia micilor sportivi, susţinută de priceperea antrenorilor, au dat rezultate la Campionatul  Naţional de sabie pentru copii, desfăşurat la Bucureşti.

La categoria celor cu vârsta până la 9 ani, Luca Asăvoaie de la Prosperitatea Iaşi (antrenor Andrei Moldoveanu), a câştigat titlul naţional. La aceeaşi categorie, Mihnea Brezuleanu (Asalt Iaşi), cu o experienţă de doar câteva luni, s-a clasat pe locul 10 din 34 de participanţi. În întrecerea sabrerilor  U11 Filip Apostu (C.S.Ş. Unirea, pregătit tot de A.Moldoveanu) s-a clasat pe locul al doilea.

Şi micile ieşence s-au întors acasă cu o medalie, cea de bronz, cucerită la U11 de Ania Tofan (C.S.M.,  antrenor Radu Tofan).La echipe feminin, C.S.Ş.Unirea  a ocupat locul 4 şi C.S.M. Iaşi locul 5, în timp ce la masculin C.S.M. Iaşi a terminat concursul pe locul 6, iar C.S.Ş.Unirea  pe locul 7.