Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Lipsa șoferilor de camion ar putea lăsa Marea Britanie fără băuturi alcoolice de sărbători

  • noiembrie 25, 2021
  • Diana Nechita

Marea Britanie ar putea avea probleme în ceea ce privește primirea băuturilor alcoolice în perioada sărbătorilor de Crăciun, în cazul în care Guvernul nu îşi intensifică eforturile pentru a remedia deficitul de şoferi de camion. Posibilitatea raţionalizării vânzărilor de alcool apare în condițiile în care achiziţiile de panică au dus la cozi la benzinăriile din Marea Britanie, ca urmare a lipsei şoferilor care să conducă camioanele cisternă de la rafinării la staţiile de alimentare.

Marea Britanie are nevoie urgent de 100.000 de şoferi de camion, rezultat al unei combinaţii de factori precum şoferii care au părăsit industria, Brexit şi pandemie. 49 de firme de vin şi băuturi spirtoase şi-au pus numele pe o scrisoare trimisă ministrului Transporturilor, Grant Shapps, în care îi cer să ia măsuri urgente pentru a rezolva problema deficitului de şoferi de camioane de mare tonaj şi perturbările în traficul de marfă.

,,Există îngrijorări serioase în rândul membrilor noştri potrivit cărora, dacă nu se vor lua măsuri de urgenţă, vom aluneca şi mai mult în haos. Vedem deja mari întârzieri în timpul de livrare a vinurilor şi băuturilor spirtoase, ceea ce majorează costurile şi limitează gama de produse disponibile pentru consumatorii britanici”, apreciază directorul WSTA, Miles Beale.