Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Karateka ieșeni au revenit în forță pe tatami! Sportivii de la cluburile ieșene ENPI, Suprem Karate, Olympic și Risei au urcat pe podium la Campionatul Național de la Poiana Brașov

  • iunie 16, 2021
  • Narcis Pohoata

După o pauză de peste un an și jumătate, karateka ieșeni au revenit în competiții cu rezultate foarte bune. La o săptămână după ce copiii și-au disputat titlurile naționale la Caracal, în week-end au avut loc în Poiana Brașov întrecerile Campionatului Național de karate traditional pentru restul categoriilor de vârstă – cadeți, juniori, tineret și seniori, competiție ajunsă la ediția a 30-a.

Au fost prezente 37 de cluburi sportive afiliate la Federația Română de Karate Tradițional, prezidată de Sensei Nicolae Mărăndici, invitat de onoare fiind maestrul fondator al federației mondiale, Sensei Vladimir Iorga – 9 DAN, care a susținut și un stagiu de pregătire pentru delegațiile prezente.

Cum era de așteptat, printre sportivii care au confirmat așteptările în Poiană s-au numărat și cei de la ENPI Iași, unul dintre cluburile de tradiție din karate-ul tradițional românesc. Elevii antrenorilor Constantin Adăscăliței și Răzvan Popa au obținut mai multe medalii, cea mai strălucitoare fiind cucerită în proba regină, cu echipa de kumite.

Iată rezultatele obținute de sportivii de la ENPI Iași:

  • Ciubotariu Aurel – loc II kumite individual; loc III fukugo individual; loc VII kogo kumite; loc I kumite echipe;
  • Dumitraș Iulian – loc II fukugo; loc I kumite echipe;
  • Postolache Octavian – loc I kumite echipa ENPI; loc VI fukugo; loc VII kumite individual;
  • Bistriceanu Cristian – loc I kumite echipa ENPI;

La feminin s-a simțit lipsa sportivei Bianca Balaur, care se pregătește pentru examenul de Bacalaureat și pentru admiterea la facultate.

Dragoș Bălăiașa, sportiv consacrat la clubul ENPI, a punctat în Poiana Brașov și pentru clubul său nou format, CS Suprem Karate Iași, obținând aurul la kumite individual și la fukugo, locul 3 la kogo kumite și locul 4 la kata individual.

La competiția de la Poiana Brașov a participat și clubul Olympic Iași (președinte Petronel Luca), care a cucerit o medalie de bronz prin Alexandru Luca, la fuku-go.

Nu în ultimul rând, clubul RISEI Iași (antrenori Marian Bejenaru și Petronela Bejenaru) a obținut următoarele rezultate la cadeți: Stângaciu Fabian – locul 2 kumite ind., Bejenaru David – loc 3 fukugo, loc.2 kata echipe fem. Verbuță Diana, Bușaga Ioana și Bărbuță Sara, locul 2 kumite echipe – Bejenaru David, Stângaciu Fabian, Sandu Narcis și Bișog Mihai. Verbuta Diana – locul 5 kata Ind.

”În primul rând ne bucurăm foarte mult că am revenit în competiții, după o pauză atât de lungă cauzată de pandemie. Sportivii au avut evoluții bune și foarte bune și au confirmat din nou valoarea școlii ieșene de karate traditional. Din păcate, una dintre sportivele noastre consecrate, Bianca Balaur, nu a putut participa, ea pregătindu-se intens în această perioadă pentru examenul de Bacalaureat și pentru admiterea la facultate. Noi îi dorim mult succes pe această cale, atât acum cât și la examenele din celelalte planuri profesionale”, a declarat Sensei Constantin Adăscăliței, președintele clubului ENPI și  care a anunțat și înființarea unui nou club la Iași: ”Anunțăm pe această cale oficială, cu bucurie, inițiativa multiplului campion Dragoș Bălăiașa, de a fonda CS Suprem Karate Iași. De altfel, CS ENPI Iași a fost de-a lungul ultimilor 30 de ani, promotorul și susținătorul marilor performeri care au fondat la rândul lor, cluburi sportive afiliate la  Federația Română de Karate Tradițional și atrag tinerii în sălile de antrenament. Enumerăm aici CS BONSAY Iași – fondat de Irina și Lucian Simirad, CS Olympic Iași – fondat de Petronel Luca, CS Dojo Master Iași – fondat de Răzvan Popa, CS Suprem Karate Iași – fondat de Dragoș Bălăiașa. Le dorim mult succes în competiția cu celelalte cluburi din Iași și din România și cât mai multe performanțe ce vor fi repere și valori pentru generațiile de tineri ce vor îmbrățișa această disciplină sportivă în orașul nostru drag”.

În calitate de arbitri, la suprafețele de concurs, la acest eveniment au fost și antrenori din Iași, Constantin Adăscăliței, Marian Bejenaru, Petronel Luca și Petronela Bejenaru.

Primii sportivi de la toate categoriile de vârstă și probe din concurs vor fi selectați în lotul national al României, ce anul acesta va avea Campionatul European în Serbia la Belgrad.

Sponsori ai acestui eveniment: INBIT – firmă construcții; RLC TRIDENT – imobiliare și Black Square – IT iași.

(Narcis POHOAȚĂ)