Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Joi, o nouă tranșă de 303.030 doze de vaccin Pfizer va sosi în România

  • octombrie 14, 2021
  • Diana Nechita

O nouă tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, de 303.030 doze, va sosi în România. Vaccinurile, livrate pe cale aeriană, vor ajunge joi pe Aeroportul din Otopeni. Miercuri, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că peste 152.000 de doze de vaccin au expirat și au fost eliminate din circuitul de administrare, cele mai multe fiind produse de Pfizer.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Dozele vor fi distribuite astfel:

  • Centrul Național de Depozitare București: 186.030 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 117.000 doze

Până în prezent, țara noastră a primit 13.071.689 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 8.330.820 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației. În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.