Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Italienii au sărbători în stradă câștigarea EURO 2020

  • iulie 12, 2021
  • Radu Cucuteanu

Întreaga Italie a sărbătorit în stradă câștigarea trofeului EURO 2020. Având ca adversară în finală echipa Angliei, Italia s-a impus cu 3-2 după loviturile de departajare.

„Sunt atât de fericit! Suntem campioni la EURO, voi sărbători toată noaptea, voi sărbători toată noaptea!”, a spusBeatrice Mattioli, locuitoare a Romei, pentru Reuters.

Zona fanilor din Piazza del Popolo din Roma a reflectat emoțiile serii, de la liniștea uimită de după golul rapid al Angliei până la exaltarea egalului și apoi la sărbătoarea de după loviturile de penalizare pe care unii abia au putut să le urmărească din cauza emoțiilor.

Vedeta a ceea ce italienii consider că a fost un miracol este Roberto Mancini, antrenorul care a transformat radical echipa națională. La ultima Cupă Mondială Italia nu a reuși nici măcar să se califice, pentru ca acum echipa sa să fie neînvinsă în 34 de jocuri.

Italia a câștigat cel dintâi titlu european de fotbal din 1968 încoace. Anglia a jucat doar a doua sa finală majoră, după cea a Cupei Mondiale din 1966, pe care a reuşit să o câştige pe teren propriu, cu 4-2, după prelungiri.