Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Începe campania „Ai cumva o păturică?”

  • decembrie 15, 2021
  • Radu Cucuteanu

Ajuns deja la cea de-a paisprezecea ediție, evenimentul va avea loc sâmbătă, 18 decembrie 2021, între orele 13:00 și 15:00, ca de obicei, în parcarea Centrului Comercial Felicia.

Evenimentul este organizat anual de agenția Argo pentru padocurile din Iași și din jurul orașului și are ca scop strângerea de alimente, pături, haine vechi, covoare, medicamente (pipete antiparazitare) și produse de curățenie pentru câinii și pisicile fără stăpân. Padocurile care au cel mai mult nevoie ajutor sunt adăposturile din Târgu Frumos și Miroslava, alături de Căsuța Pisicească și Asociația MaxDog, care nu beneficiază de sprijinul financiar și logistic al autorităților publice.

Cele aproape 800 de animale fără stăpân din aceste padocuri au deja o iarnă foarte grea, pe care inițiatorii evenimentului își doresc să o facă mai ușoară, cu ajutorul comunității din Iași. Unele padocuri au și câteva nevoi speciale pentru animalele pe care le au în grijă: păturele absorbante, materiale de construcție, fân, lucernă și morcovi pentru cai, măgăruși și oițe.

Cu ajutorul voluntarilor care s-au alăturat cauzei, anul trecut s-au strâns peste 9 tone de hrană pentru căței și pisici (atât umedă, cât și uscată), 7 metri cubi de pături și alte textile, snack-uri pentru căței și produse de curățenie.

Pe lângă lucrurile materiale, organizatorii „Ai cumva o păturică?” recomandă și donația de iubire, materializată prin adopție. #adoptdontshop nu este doar un hashtag, este un statement. De asemenea, persoanele juridice pot dona 20% din impozitul pe venit către asociațiile de protecția animalelor.


„Poate nu putem schimba o lume întreagă, dar putem schimba o viață.”