Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Încep mișcările de trupe la Poli Iași. Jucătorii la care se va renunța și lista celor care și-ar putea prelungi contractele

  • mai 15, 2024
  • Narcis Pohoata

Salvată in extremis de la retrogradare, chiar în ultima rundă, după 2-0 cu Petrolul, Poli Iași a intrat deja în vacanță, mai devreme decât sperau moldovenii. Doar jucătorii însă, pentru că staff-ul tehnic și cel administrativ s-au apucat deja de treabă pentru a creiona programul de pregătire, dar și lotul pentru stagiunea viitoare a SuperLigii.

Tony da Silva, rămâne la Poli Iași și în sezonul viitor

La doar o zi după ultimul meci al sezonului, cel cu Petrolul, conducerea clubului a făcut deja un prim anunț important, legat de banca tehnică. Președintele Cornel Șfaițer a declarat că i-a propus lui Tony prelungirea contractului, astfel că sunt șanse mari ca tehnicianul lusitan în vârstă de 43 de ani să continue pe banca Iașiului. Tony da Silva și-a dat și el acordul, dar discuțiile finale vor avea loc în această săptămână, când vor fi puse la punct atât detaliile financiare, cât și strategia pentru campionatul viitor.

Silviu Lung, Adel Bettaieb și Mihai Bordeianu, doriți în continuare în Copou

Cum problema băncii tehnice a fost rezolvată, oficialii ieșeni vor creiona în următoarele zile și lotul pentru stagiunea viitoare.

Mai mulți jucători ai Politehnicii sunt la final de contract, însă cu unii dintre aceștia conducerea va demara discuții pentru prelungire.

Este și cazul tunisianului Adel Bettaieb, cel care a marcat două goluri extrem de importante în ultimele două etape, cu Hermannstadt și Petrolul, reușite ce au contribuit decisiv la menținerea Iașiului în prima ligă.

Ieșenii i-au făcut o ofertă de prelungire lui Bettaieb, dar șansele ca atacantul tunisian să continue sunt minime, acesta având oferte tentante din străinătate.

La final de contract este și Silviu Lung Jr, goal-keeper ce a dat siguranță echipei de la venirea sa și pe care moldovenii îl vor în continuare la echipă. Silviu nu duce, însă, lipsă de oferte și cu siguranță sunt multe echipe din play-off care îl vor pe fostul internațional, astfel că va fi foarte greu pentru moldoveni să-l păstreze în Copou.

Jucătorii de care Poli Iași se va despărți în pauza competițională

De asemenea, Matija Katanec, Mădălin Martac, Kevin Kabran, Sergiu Buș și Mihai Bordeianu sunt și ei la final de contract, însă doar ultimii doi ar putea continua la Iași, cei doi având șanse să-și prelungească acordurile cu clubul. Katanec, Martac și Kabran au prins puține minute în acest an, astfel că vor pleca din Copou.

Poli va încerca să se despartă și de câțiva jucători aflați încă sub contract. Principalii vizați sunt Allanzinho, Hamza Saghiri sau Carlos Jatoba, ”stranieri” care au dezamăgit în Copou.

În funcție de transferurile reușite, Poli va decide dacă va continua sau nu și cu alți jucători ale căror evoluții au lăsat de dorit în ultima perioadă, printre aceștia regăsindu-se fundașul dreapta Todor Todoroski sau stoperul Rachid Bouhenna. Cert este că Poli va construi echipa pe nucleul format din Alin Roman, Rareș Ispas, Florin Ilie, Luca Mihai, Ștefan Ștefanovici, Julian Marchioni, Cătălin Itu și Shayon Harrison.

(Narcis POHOAȚĂ)