Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

În perioada 17 – 28 mai 2022 are loc Festivalul de Film de la Cannes

  • mai 17, 2022
  • Diana Nechita

În perioada 17 şi 28 mai 2022 are loc Festivalul de Film de la Cannes, ajuns la ediţia aniversară cu numărul 75. Actorul francez Vincent Lindon va prelua funcţia de preşedinte al juriului de la cineastul american Spike Lee.

Vincent Lindon, recompensat cu premiul de interpretare masculină în 2015 pentru rolul jucat în filmul La Loi du Marché, regizat de fraţii Coen, va înmâna trofeul Palme d’Or din 2022 unuia dintre cele 21 de filme selectate în Competiţia Oficială, la data de 28 mai, în cadrul ceremoniei de închidere a festivalului, potrivit festival-cannes.com.

Regizorul român Cristian Mungiu va concura cu filmul R.M.N., o coproducţie franco-româno-belgiană, în competiţia pentru La Palme d’Or. În rolurile principale joacă Marin Grigore, Judith State şi Macrina Bârlădeanu.

Radu Jude va prezenta în premieră mondială scurtmetrajul Potemkiniştii, în programul Quinzaine des Realisateurs, o secţiune paralelă a prestigiosului festival. Filmul, scris şi regizat de Jude, îi are în rolurile principale pe Alexandru Dabija şi Cristina Drăghici.