Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Ieșeanca Andreea Prisăcariu, campioană la dublu la Monastir, în Tunisia

  • ianuarie 24, 2023
  • Narcis Pohoata

Jucătoarea ieșeană de tenis Andreea Prisăcariu a câştigat turneul W40 Monastir, Magic Tour, inclus în circuitul ITF, în proba de dublu, alături de Sada Nahimana (Burundi).

Cele două jucătoare au învins în finală perechea Alena Fomina-Klotz/Iryna Shymanovich (favorită nr. 1), scor scor 7-5, 6-4. Turneul a avut loc în perioada 16-22 ianuarie 2023.
Andreea Prisăcariu a obţinut primul titlu după doi ani şi al 12-lea al carierei în circuitul ITF, jucătoarea din Iaşi având în palmares 8 trofee la dublu şi 4 la simplu.
În primul tur, Andreea Prisăcariu (care în urmă cu un an a făcut parte din lotul echipei României pentru Billie Jean King Cup) şi partenera sa au trecut în primul tur de japonezele Nagi Hanatani şi Sakura Hosogi, cu 6-0, 6-1, apoi de Oana Gavrilă (România)/Sapfo Sakellardi (Grecia), cu 6-4, 6-2, iar în semifinale de Sijia Wei (China)/Priska Madelyn Nugroho (India), favoritele numărul 3 ale turneului, cu 3-6, 6-4, 10-5.
Andreea Prisăcariu a concurat anul trecut și la prima ediție a turneului WTA 125 BCR Iași Open, atât la simplu, cât și la dublu.
La simplu, Andreea a fost eliminată în primul tur de rusoaica Anastasia Zakharova, iar la dublu a ajuns până în sferturile de finală, făcând pereche cu bosniaca Anita Husaric.