Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Ieșeanca Ana Maria Romanțov, din nou pe podium la Campionatele Europene de box pentru juniori

  • iulie 08, 2021
  • Narcis Pohoata

După argintul continental obținut anul trecut, la Sofia, pugilista ieșeană Ana Maria Romanțov și-a reconfirmat valoarea și la ediția din acest an a Campionatelor Europene de Box pentru juniori, competiție desfășurată în aceste zile la Tbilisi, în Georgia.

Sportiva ieșeană în vârstă de 16 ani pregătită de tatăl său Radu Romanțov la clubul Power Box Iași, cu dublă legitimare Steaua București, s-a calificat, miercuri, în semifinalele categoriei 52 kg și și-a asigurat medalia de bronz. În meciul din sferturi, Ana Maria Romanțov a învins-o clar pe ucreaineanca Anhelina Lakhno, decizie 5-0. În semifinale, pugilista ieșeană va boxa cu iberica Gutierez Salmeron Noelia, care a trecut în sferturi de nemțoaica Steffi Grin.

Pe cealaltă parte de tablou se întâlnesc în semifinale rusoaica Anastasiia Kool și turcoaica Pinar Ozkan.

”Ne-am pregătit foarte intens pentru acest Campionat European și cantonamentul de la lotul național a fost foarte benefic pentru Ana. Am schimbat și categoria, am trecut la 52 kg. La Cupa României de la Sibiu am văzut potențial în ea la această categorie și nu am mai schimbat-o. Ana s-a prezentat foarte bine la meciul cu ucraineanca, a dominat-o clar și a obținut o victorie frumoasă, meritată. Urmează semifinala cu o pugilistă din Spania, iar Ana este pregătită să dea totul și să ajungă din nou în marea finală. Este ambiția ei să boxeze din nou în finală și să o câștige de această dată, după ce anul trecut a fost învinsă de o rusoaică. Le mulțumesc mult și antrenorilor de la lot, care m-au înțeles că este cel mai bine pentru Ana la această categorie”, a declarat pentru Radio HIT tatăl Anei, Radu Romanțov, antrenor și președinte al clubului Power Box Iași.

(Narcis POHOAȚĂ)