Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Iași: licitație pentru „cea mai mare sală de sport” din țară

  • ianuarie 10, 2022
  • Radu Cucuteanu

Primăria ieșeană anunță că lansează licitația pentru sala polivalentă de 10.000 de locuri din Moara de Vânt. „Avem promisiunea domnului prim-ministru că acest lucru se va face începând cu acest an”, a declarat primarul Mihai Chirica. Dar deocamdată este doar o promisiune, finanțarea nefiind sigură.

Contractul are o valoare estimată de la 213 milioane lei, iar ofertele sunt așteptate până pe 10 martie. Procedura este organizată sub incidența clauzei suspensive: încheierea contractului este condiționată de obținerea finanțării. Lucrările de construire au un termen de 36 luni.

Noua Sală Polivalentă va avea o capacitate de peste 10.000 spectatori și va fi structurată pe trei etaje.

În prezent, la nivel național, nu există o sală de sport cu o capacitate mai mare. Forma sălii este inspirată de coroana Reginei Maria. Proiectantul general a fost o firmă ieșeană (Sigm Home Projects SRL), dar în contract au mai implicate societăți din Capitală, precum Concrete & Design Solutions pe partea de arhitectură și Allied Engineers Grup, pe partea de rezistență.

Proiectul Sălii Polivalente a fost trimis de municipalitate la Compania Națională de Investiții (CNI) încă din 2020, cu documentație tehnică întocmită inclusiv la nivel de detalii de execuție. Licitația de lucrări a fost lansată după ce, la mijlocul lunii decembrie 2021, șefii Primăriei s-au întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă.

Primăria va aloca de la bugetul local suma necesară pentru susținerea inițială a proiectului, ceea ce face posibilă licitația. Urmează ca apoi proiectul să ajungă în grija guvernului.

„Sala va avea multiple facilități de servire pentru public, spații comerciale, garderobe, grupuri sanitare, puncte de prim ajutor, terase exterioare etc., precum și sisteme moderne de comunicare, multimedia și sonorizare”, informează primăria.