Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Iași, 2023: campionat mondial de jocuri video la Iași

  • noiembrie 18, 2021
  • Radu Cucuteanu

Astăzi, municipiul Iași va fi desemnat gazdă a finalei Campionatului Mondial de eSports 2023. Cheltuielile de organizare ar putea ajunge la aproape 5 milioane de euro, dar oficialii instituției spun că o parte din fonduri va fi recuperată.

Competiția atrage anual mii de participanți care, inițial, concurează în etape locale și, ulterior, câștigătorii se întâlnesc în „marea finală”. La ediția actuală din Israel concurează peste 500 de jucători dintr-un număr de 85 de țări.

„După câteva luni de muncă și negociere, am reușit un lucru fantastic. Vom organiza Campionatul Mondial de Esports la Iași. De la League of Legends, Dota 2 și până la Counter-Strike: Global Offensive, vom avea parte de o săptămână plină de energie, urmărită de întreaga lume. Sper că această minunată veste să bucure pasionații de gaming din Iași și din România. Iașul vă așteaptă cu brațele deschise în 2023. În această perioadă, ediția de anul acesta a campionatului are loc la Eilat, în Israel, iar cea din 2022 în Bali, Indonezia. Abia așteptăm momentul în care ni se va încredința titlul de oraș-gazdă pentru anul 2023. Vă voi ține la curent cu ce urmează și mă voi asigura că Iașul va organiza o ediție care va fi ținută minte”, a scris pe Facebook Daniel Juravle, inițiatorul proiectului.