Highlighted Sculpture, expoziție ce întrunește opere reprezentative din creația lui Vladen Babcinețchi, va fi deschisă publicului la Iași

Bine v-am regăsit la Libretul de cultură. Highlighted Sculpture, expoziție ce întrunește opere reprezentative din creația lui Vladen Babcinețchi, va fi deschisă publicului începând cu 12 iulie, la Centrul Internațional de Artă Contemporană Iași. La Baia Turcească. Constituie prilejul prin care se va inaugura Galeria Octogon, spațiu dedicat expozițiilor temporare din cadrul Băii Turcești. Vladen Babcinețchi a fost invitat în emisiunea Play the Day cu Ana și Andrei.
Evenimentul face parte din programul de susținere și promovare organizat de Ateneul Național din Iași a artei contemporane, care include o serie de expoziții de artă contemporană la Baia Turcească din Iași Centrul Internațional de Artă Contemporană. Acolo, publicul poate descoperi atât expoziții de sculptură, cât și expoziții ale studenților din cadrul Universității de Artă George Enescu, expoziția de licență de grafică și pictură. Apoi avem expoziția sculptura basarabeană din secol 21, apoi expoziția lui Vlad Țenu și expoziția Vladen Babcinețchi, Highlighted Sculpture, ce vor fi incluse și în programul Serile Filmului Românesc. Publicul Serilor Filmului Românesc va putea avea acces la aceste expoziții gratuit.
Cum ți-ai defini sculpturile tale?
Voi expune o serie de frecvente de înger realizate din lemn sau lemn cu bronz sau lucrări din bronz care sunt inspirate practic din relația mea cu Mănăstirea Poglet din județul Bacău.
Acolo întâlnesc o mare parte din inspirația mea și lucrările au fost expuse în mai multe forme în cadrul diverselor expoziții de la Muzeul de Arte din Constanța sau de la Galeria Palade sau arcadă din cadrul Uniunii Artiștilor Plastic din Iași.
E o cheie pentru a descifra sculptura contemporană?
Nu știu, probabil fiecare privitor simte, aflat în fața sculpturii, simte energia pe care o transmite artistul sau mesajul. Este impresionat de formă, de felul în care este tratată suprafața. Sunt numeroase aspecte care definesc percepția operei de artă.
Interviul integral cu Vladen Babcinețchi pe pagina Radio HIT. Și final de stagiune cu foc de artificii la Ateneul Național din Iași. Gheorghiță Rusu Piersic, managerul instituției.
Această săptămână coincide și cu închiderea stagiunii normale a Ateneului Național din Iași, stagiune plină de eveniment. E o stagiune fructuoasă din toate punctele de vedere, atât artistic, dar și în ceea ce privește apetența publicului ieșean pentru evenimentele propuse de noi. Săptămâna se încheie fulminant, spunem noi, cu o premieră de teatru cu Maia Morgenstern și Marius Manole, roluri principale, Fluturi, fluturi la Sala Unirii pe data de 12, iar pe data de 13, un concert extraordinar în aer liber. Cei trei tenori ieșeni, concert de final al stagiunii, alături de invitați de marcă, putem menționa aici, pe lângă Orchestra Metropolitană Iași, dirijorul Daniel Jinga, directorul Operei Naționale București și alături de Monica Anghel, Nico, Andra Botez, Nicoleta Nucă, așa că vom avea un repertoriu diversificat, pentru toate gusturile.
Așteptăm cât mai multă lume într-o seară, sperăm noi, răcoroasă, de sâmbătă, care să marcheze un nou an trecut alături de Ateneul Național din Iași pentru toți cei care vor fi acolo, dar și pentru cei care ne vor urmări în online sau la posturile televiziuni locale. Așa că nu ratați acest eveniment important, poate cel mai important eveniment al verii din punct de vedere muzical în Iași. Veniți la Palas, la Grădina Publică Palas, pe 13 iulie, de la ora 20:00 conceptul se va încheia, bineînțeles, cu un foc de artificii.