Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Handbalistele de la CSM Iași 2020 au pierdut derby-ul cu CSM Galați. Ce spune antrenorul Marius Dănuleț

  • noiembrie 15, 2023
  • Narcis Pohoata

Cele mai bune echipe ale Seriei B a Diviziei A de handbal feminin, CSM Iași 2020 și CSM Galați, cu punctaj maxim după patru etape, s-au întâlnit, duminică, la malul Dunării, în derby-ul pentru șefia grupei. La capătul unui meci echilibrat, gălățencele, venite din Liga Florilor în vară, s-au impus cu 25-23 (14-12) și au urcat pe prima poziție, formația ieșeană căzând pe locul secund.

CSM Iași a început bine meciul, a condus pe tabelă, dar gazdele au preluat conducerea în minutul 13 (6-5) și s-au distanțat apoi la două goluri (8-6 în minutul 15), diferență înregistrată pe tabelă și la pauză.

Echipa pregătită de Marius Dănuleț, Daniel Bura și Macrina Tomuleac a egalat la 14, în minutul 31, după care CSM Galați a trecut la conducere, având în permanență avantaj de unul, două sau chiar trei goluri.

Pe final, ieșencele au ratat și două lovituri de la 7 metri în momente importante ale jocului, CSM Iași 2020 fiind penalizată și două eliminări pentru greșeli tehnice la schimbare, de nepermis la acest nivel. Erorile au înclinat în cele din urmă balanța în favoarea Galațiului, care s-a impus cu 25-23.

În meciul de la Galaţi, Iulia Bîţă nu a evoluat având o entorsă, iar Juliana Borges Lima nu a fost folosită tot din cauza unor probleme medicale, la spate.

Au jucat: Khalili, Popa – Prelevic 3 goluri /6 aruncări, Șerban 5/5, Mitrache 4-6, Zholobovych 4/8, Olaru 6/6, Szabo1/2, Olariu, Dinu, Trică, Juverdianu.

”Am venit pentru victorie. Am pierdut doar o luptă, dar am câștigat în perspectiva a ceea ce urmează o echipă, o ambiție, o echipă de luptătoare, foarte ambițioasă. Nu am ce să reproșez echipei ca atitudine, luptă, dăruire, ambiție”, a declarat la final antrenorul principal Marius Dănuleț.

După 5 etape, CSM Galați ocpă locul întâi în serie, cu 15 puncte, în timp ce CSM Iași 2020 se află pe locul sceund, cu 12 puncte, la egalitate cu CSM Roman (nemțencele au meci în plus). Campionatul se va relua în luna ianuarie, fiind întrerupt pentru participarea României la Cupa Mondială.

Ieșencele mai au însă un meci oficial în acest an, în Cupa României, cu CSU Oradea, pe teren propriu, pe 21 decembrie. Partida se va disputa în Sala Polivalentă.

(Narcis POHOAȚĂ)

Foto: CSM Iași 2020