Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Halterofilii ieșeni Marius Pagu și Ștefan Robu s-au calificat la finala Campionatului Național Under 20. Urmează calificările pentru finala CN de tineret

  • aprilie 29, 2021
  • Narcis Pohoata

Localitatea argeșeană Bascov a găzduit recent primul concurs de haltere pentru juniori din acest an, calificările pentru finala Campionatului Național Under 20, competiție la care au participat și doi sportivi de la CS CFR Iași. Antrenorul emerit Dănuț Fron a deplasat la Bascov doi sportivi, Marius Pagu (16 ani) și Ștefan Robu (18 ani), ambii reușind să obțină calificarea la finala din luna octombrie.

La categoria 55 kg, Marius Pagu, fost component al Centrului Olimpic de Juniori de la Bistrița, revenit în competiții după un an de pauză, s-a calificat în finala din toamnă cu un rezultat excelent: 42 kg la stilul smuls, 54 kg la aruncat și 96 kg la totalul olimpic.

Al doilea reprezentant al CS CFR Iași a fost Ștefan Robu, la categoria supergrea (+109 kg), acesta reușind calificarea în finală și locul 4 la Cupa României cu următoarele rezultate: 80 kg la smuls, 90 kg la aruncat și 170 kg la totalul olimpic. În Cupă, Ștefan a fost la doar două kilograme de podium.

”Marius Pagu și Ștefan Robu sunt doi sportivi foarte talentați, cu multe medalii obținute anterior la juniori II și le prevăd un viitor frumos. Urmează pentru spotivii de la clubul CFR Iași calificările pentru finala Campionatului Național de tineret Under 23, unde vom încerca să ne calificăm cu toți cei trei sportivi ai noștri, Marius Pagu, Alexandru Pagu și Ștefan Robu”, a declarat la Radio HIT antrenorul emerit Dănuț Fron.

Acesta își dorește ca după relaxarea restricțiilor să reia periplul prin școli, în căutarea de noi talente: ”A fost o perioadă dificilă pentru noi, cu pandemia, o perioadă fără antrenamente. Unii sportivi au renunțat chiar la sport, și anturajele lor i-au influențat, dar eu încerc să refac grupa din trecut, una foarte puternică. Sper ca din luna iunie să se mai relaxeze restricțiile și astfel voi avea șansa să merg din nou prin școli și să fac o selecție, să găsesc viitori campioni pentru Iași și pentru România”.

(Narcis POHOAȚĂ)