Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Gazprom refuză mai departe să ofere gaze Republicii Moldova

  • octombrie 29, 2021
  • Radu Cucuteanu

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat vineri că Gazprom nu a ajuns la un acord pentru furnizarea de gaze către Republica Moldova.

„Până acum, situația de facto este că nu au reușit să ajungă la un acord. Moldova are o datorie la Gazprom. Datoria este destul de serioasă și este în creștere. Există o întrebare legată de această datorie, problema unui nou contract. Există un vânzător și există un cumpărător, iar condițiile contractului trebuie convenite de părți”, a declarat Peskov.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a subliniat că lipsa acordurilor cu Republica Moldova privind aprovizionarea cu gaze nu afectează în niciun fel imaginea de politică externă a Rusiei și a Gazprom.

„Imaginea Gazprom este grozavă. Ați auzit și știți cu toții declarațiile liderilor europeni, șefilor companiilor contrapartide, care au fost exprimate în mod repetat în ultimele săptămâni și anume că Gazprom își îndeplinește pe deplin toate obligațiile? Nu are nimic de-a face cu Gazprom, aceasta este o problemă pur comercială. Gazprom nu poate da gaze gratuit și nu poate scuti de datorii, aceasta este o companie comercială”, a completat Peskov.