Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Fostul manager al Spitalului Judeţean „Mavromati” din Botoșani, medicul Monica Adăscăliţei, rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile

  • mai 15, 2024
  • Diana Nechita

Fostul manager al Spitalului Judeţean „Mavromati” din Botoșani, medicul Monica Adăscăliţei, rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile.

Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul a încă două angajate ale spitalului cercetate în acelaşi dosar. Este vorba despre Andronache Cristina Niculina şi Titiliuc Mirela.

Potrivit anchetatorilor, în lunile octombrie și decembrie 2023, managerul Monica Adăscăliței ar fi primit sume de bani pentru a facilita angajări sau prestări de servicii. În momentul în care a fost dusă în faţa judecătorilor aceasta a declarat că este considerată nevinovată.

Acuzațiile oficiale care i se aduc medicului Monica Adăscăliței sunt de trafic de influență și luare de mită, două fapte. Potrivit anchetatorilor, în lunile octombrie și decembrie 2023, managerul Monica Adăscăliței ar fi primit direct sau prin intermediari, de la trei persoane (din care doi subalterni) sume de bani, cuprinse între 5.000 lei – 10.000 lei pentru a aproba angajarea unei persoane în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani pe un post de medic cu competențe limitate, pentru a aproba transferul unei persoane din cadrul unei unități medicale din orașul Săveni la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, și pentru a-și exercita o presupusă influență pe care ar fi pretins că o are asupra subordonaților săi și pe care ar fi promis că-i va determina să încheie cu o persoană un contract de prestări servicii medicale.