Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Florin Cîțu a anunțat că ia în calcul obligativitatea certificatului verde la orice activitate economică din județul Ilfov

  • octombrie 14, 2021
  • Diana Nechita

Joi, premierul demis, Florin Cîțu, a anunțat că ia în calcul obligativitatea certificatului verde la orice activitate economică din județul Ilfov.

Fiind întrebat dacă ia în calcul carantinarea Ilfovului, Florin Cîțu a transmis următoarele: ,,Nu. Și anul trecut a fost luată în calcul carantinarea București și Ilfov și nu a funcționat. Luăm în calcul alte măsuri, de a cere, impune certificatul verde pentru activitățile economice. Dacă vrem să avem economia deschisă, ar ajuta foarte mult. Nu s-a discutat dacă să reducem numărul orelor de funcționare în ore. A avea certificat verde pentru orice activitate economică e important, ne gândim la acest lucru. Aș merge pe ideea de a folosi certificatul verde și în magazine”.

Acesta a precizat că aceste modificări pot fi făcute doar în Parlament, pentru că guvernul este demis și nu mai are puteri depline. Premierul a mai anunțat că a depus în Parlament un proiect de lege, semnat și de Kelemen Hunor, Cseke Attila și Lucian Bode, care obligă angajații nevaccinați din sistemul sanitar, IGSU și aviație să se testeze pe banii lor.

,,Alături de alți membri ai guvernului am semnat un proiect de lege: angajații din sistemul sanitar care nu sunt vaccinați și nu au trecut prin boală trebuie să se testeze pe banii proprii. La fel și cei din IGSU și aviație”, a declarat Florin Cîțu.