Fermele, băgate în aceeași oală cu shaormeriile de ”Legea Mirosurilor”

Legea mirosurilor continuă îi stupefieze pe fermierii români, care sunt practic băgați, prin acest act normativ, în aceeași oală cu shaormeriile, restaurantele și alte tipuri de activități care pot genera ”disconfort olfactiv”. Normele de aplicare ale acestei legi sunt discutate, în această perioadă în Parlament. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, și-a reiterat dezacordul față de această lege, susținând că nu a fost de acord cu actul normativ în perioada în care a fost parlamentar.
”Normele care vin separă foarte clar atribuțiile autorităților. Acolo unde este nevoie de autorizare, toate plângerile și toate procedurile se duc spre Garda de Mediu sau spre Ministerul Sănătății; acolo unde nu este nevoie de autorizație de mediu pentru activitatea respectivă, deci sub 100 de capete bovine, sub 1000 capete ovine de exemplu, lucrurile se rezolvă la nivel local la Primărie”, a explicat Tanczos Barna pentru AGRO TV.
Potrivit șefului de la Mediu, Legea mirosurilor a stârnit chiar hohote de râs din partea sa și a colegilor, în momentul când au aflat cum se măsoară ”disconfortul olfactiv” ”Este extrem de ciudat modul în care se măsoară disconfortul olfactiv în cazul acesta. În Europa, se măsoară prin mirositor, adică o persoană specializată în detectarea disconfortului olfactiv. Eu am râs cu lacrimi când am aflat, dar aceasta este situația. Una peste alta, prevenția este cea mai bună metodă”, a precizat Barna. Legea mirosurilor îi pune, practic, pe fermierii români în aceeași categorie cu restaurantele, shaormeriile, brutăriile și alte astfel de activități care pot genera mirosuri puternice.
Citește mai mult pe https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/agribusiness/agro-tv-fermele-bagate-in-aceeasi-oala-cu-shaormeriile-de-legea-mirosurilor-ministru-eu-am-ras-cu-lacrimi-20037791