Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Echipa formată din studenții de la Facultatea de Construcții și Instalații a fost cea mai bună de la concursul „Design&Construct 2024”

  • mai 15, 2024
  • Diana Nechita

Echipa formată din studenții de la Facultatea de Construcții și Instalații a fost cea mai bună de la concursul „Design&Construct 2024”, organizat ca în fiecare an de Universitatea Boğaziçi din Istanbul, Turcia, în perioada 6 – 10 mai. Tinerii au obținut locul I pe întreaga competiție și un premiu de 25.000 de lire turcești, construind un pod care a câștigat locul I la probele de estetică și unicitate, rezistență și montaj contra timp.

„Cu inovație, abilități tehnice și o dedicare remarcabilă, studenții noștri au impresionat juriul și au câștigat nu mai puțin de patru premii de top. În cadrul competiției acerbe, studenții noștri au demonstrat nu doar competențe tehnice remarcabile, ci și creativitate și determinare. Performanțele lor impresionante la toate probele au demonstrat angajamentul și abilitățile lor excepționale”, a declarat șef lucrări dr. ing. Gheorghiță Boacă, cadru didactic la Facultatea de Construcții și Instalații și coordonator al echipei de studenți

Podul construit de studenți a avut o greutate de doar 82,54 de kilograme și a reușit să susțină 1,25 de tone la proba de rezistență cu o deformație de doar 2,14 milimetri. Juriul a apreciat și creativitatea și viziunea echipei: cele 30 de persoane care l-au compus, profesori, sponsori și invitați ai organizatorilor, au ales podul echipei TUIASI ca fiind cel mai frumos ca aspect la proba de estetică și unicitate.