Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Două noi medalii pentru sabia ieșeană la Campionatul Național de cadeți și juniori pe echipe! CSS Unirea Iași a obținut argintul la juniori, iar CSM Iași s-a clasat pe locul 3 în același concurs

  • noiembrie 24, 2021
  • Narcis Pohoata

După argintul cucerit luni, de CSS Unirea, în concursul pe echipe al cadeților, sabrerii ieșeni au obținut, marți, alte două medalii la Campionatul Național de scrimă pentru cadeți și juniori, de această dată la juniori.

Echipa de la CSS Unirea Iași, cu Casian Cîdu, Iustin Cîdu, Andrei Mihnea, Cosmin Stan în componență, a cucerit medalia de argint, după ce a pierdut finala cu CS Dinamo 1 (Rareș Ailinca, Vlad Covaliu, Nicolas Lupu, Marco Șovar), scor 38-45, iar pe treapta a treia s-a situat CSM Iași (Alexandru Eva, Cristian Grosu, Răzvan Tipișcă, Alexandru Zmău), după o victorie categorică în finala mică cu CSA Steaua 1 (Mario Cojocaru, Ionuț Duțu, Mihnea Enache, Paul Iacob), 45-31.

În drumul spre medalia de argint, echipa de la CSS Unirea Iași, pregătită de prof. Radu Tofan, Alex Sirițeanu și Alin Lupeică, a învins echipele CSA Steaua București 2, cu 45-22 – în sferturi și CSA Steaua București 1, cu 45-34 – în semifinale.

La rândul său, medaliații cu bronz de la CSM au trecut în optimile de finală de CS Dinamo București 3, scor 45-25, în sferturi au învins CS Dinamo București 2, cu 45-34, iar în semifinale au cedat la CS Dinamo București 1, cu 37-45. Elevii prof. Radu Tofan, Alex Sirițeanu și Alin Lupeică au învins în finala mica echipa CSA Steaua București 1 cu scorul de 45-31, intrând în posesia medaliilor de bronz.

CSS Unirea, locul 6 la cadete

Tot marți, în concursul feminin de cadete, CSS Unirea Iași (Apostu Ioana Raisa, Chicoș Teodora, Condrea Ioana Miruna, Grosu Alexia Maria) s-a clasat pe locul 6, iar CSM Iași (Matei Cătălina, Minea Ilinca, Znacom Cătălina) a terminat pe locul 11.

CSS Unirea a învins în optimi cu 45-27 echipa ACS Duel București, după care a cedat în sferturi la CSA Steaua București 1, 24-45. În meciul pentru locurile 5-8, CSS Unirea a învins CSA Steaua București 2 cu 45-44, dar a cedat în disputa decisivă pentru locul 5 cu 40-45 la CS Dinamo București 3.

Argint și la cadeți pentru sabrerii de la CSS Unirea

Reamintim, luni, în concursul masculin de cadeți, echipa clubului CSS Unirea Iași, formată din Andrei Bărbuță, Casian Cîdu, Iustin Cîdu și Răzvan Ioan Mihăilă, a cucerit medalia de argint, după ce a pierdut finala cu CS Dinamo 1 (Vlad Covaliu, Rareș Gheorghe, Nicolas Lupu, Marco Șovar), 34-45.

În sferturile de finală, sabrerii pregătiți la CSS Unirea Iași de Radu Tofan, Alexandru Sirițeanu și Alin Lupeică au învins echipa CSA Steaua București 2 cu 45-22, iar în semifinale ieșenii au trecut de CSA Steaua București 1 cu 45-42.

CSA Steaua 1 (Ionuț Duțu, Dacian Enache, Mihnea Enache, Paul Iacob) a obținut medalia de bronz, după victoria cu 45-39 obținută în finala mică în fața echipei CS Dinamo 2 (Cristian Doană, Radu Mercurian, Luca Radu, Iannis Roșescu).

CSM Iași, cu Rareș Agavriloaie, Șerban Albu și Alexandru Eva în componență, s-a clasat pe locul 11.

În optimi, CSM a pierdut cu 45-43 în fața echipei CSA Steaua București 2, după care ieșenii au cedat la limită cu CS Dinamo București 3, scor 44-45, în turneul pentru locurile 9-16, concursul fiind încheiat cu un success la CSTA București în meciul pentru locul 11, 45-41.

La sabie feminin junioare, CSS Unirea Iași (Teodora Chicoș, Ioana miruna Condrea, Alexia maria Grosu) s-a clasat pe locul 10, iar CSM Iași (Cătălina Matei, Ilinca Minea, Cătălina Znacom) a terminat pe poziția a 13-a.

(Narcis POHOAȚĂ)

Foto: Facebook Federatia Romana de Scrima