Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Două achiziții din SuperLigă pentru Poli Iași! Atacantul Jakub Vojtus, de la Rapid și Cătălin Itu, de la campioana CFR Cluj vor semna cu Poli Iași

  • ianuarie 24, 2023
  • Narcis Pohoata

Politehnica Iași a început săptămâna cu două mutări spectaculoase pe piața transferurilor. După îndelungi așteptări și tatonări, antrenorul Leo Grozavu a primit, în sfârșit, două vești bune din partea conducerii. Marți vor sosi în Copou doi jucători de la echipe din play-off-ul Superligii, pentru a semna contractele cu Poli.

Jakub Vojtus și Cătălin Itu vor semna cu Poli Iași

Oficialii ieșeni au ajuns la un acord cu doi dintre jucătorii pe care tehnicianul Leo Grozavu și i-a dorit. Atacantul slovac Jakub Vojtus vine de la Rapid, echipă clasată pe locul 4 în SuperLigă, în timp ce mijlocașul Cătălin Itu va fi achiziționat de la campioana și liderul la zi CFR Cluj. Sunt încă discuții între Poli și CFR privind fie un transfer definitiv, fie un împrumut până în vară, cu opțiune de prelungire.

Jakub Vojtus, 29 de ani, vine în Copou de la Rapid, echipă pentru care a marcat 4 goluri în 19 meciuri, în acest an. În România, Vojtus a ajuns pentru prima dată în anul 2016, la Universitatea Cluj, iar de atunci a mai jucat în țara noastră la formațiile Academica Clinceni și CFR Cluj.

Vojtus a făcut junioratul la Zilina și Inter Milano, iar în carieră a mai evoluat la echipele NK Zagreb (Croația), Olhanense (Portugalia), Spartak Trnava (Slovacia), Miedz Legnica, GKS Tychy (ambele din Polonia) și Mezokovesd (Ungaria). Atacantul în vârstă de 29 de ani are mai multe selecții la Naționalele U15, U17, U19 și U21 ale Slovaciei.

De cealaltă parte, Cătălin Itu, 23 de ani, s-a născut la Dej, pe 26 octombrie 1999 și a făcut junioratul la Unirea Dej și Academia Gheorghe Hagi.

În 2019 a fost transferat de CFR Cluj, echipă pentru care a marcat 7 goluri în 61 de meciuri, iar în 2021 a evoluat pentru Dinamo, sub formă de împrumut.

Itu are și 7 selecții la echipa națională de tineret a României.

Cinci achiziții în această iarnă pentru Poli Iași

Prin aducerea lui Jakub Vojtus și Cătălin Itu, Politehnica Iași a ridicat la 5 numărul achizițiilor din această iarnă, toți jucătorii venind de la formații de primă ligă.

Alexandru Musi a fost adus sub formă de împrumut de la FCSB, Robert Ion a venit liber de contract după despărțirea de Farul Constanța, iar fundașul croat Matija Katanec a fost adus de Poli Iași de la formația de primă ligă Varazdin.

Ieșenii vor să mai achiziționeze în următoarea perioadă încă un portar, pentru a acoperi locul lăsat prin plecarea austriacului Tobias Knoflach.

(Narcis POHOAȚĂ)