Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Doi jucători din prima sută mondială s-au înscris la turneul Concord Iași Open. Cehul Jiri Lehecka, principalul favorit. Nu vor lipsi de pe tablou Borna Coric și Pablo Andujar

  • iunie 22, 2022
  • Narcis Pohoata

Înscrierile pentru ediția a III-a a ”Concord Iași Open”, turneu cu statut ATP Challenger 100 (premii în valoare de 90.280 de euro), programat între 11 și 17 iulie, la Baza Sportivă Ciric, s-au încheiat luni seară.

Se anunță un nou turneu la care organizatorii și-au propus să ridice și mai mult standardele, standarde care erau deja situate la un nivel apreciat de toți jucătorii prezenți. Iar anul acesta s-au înscris tenismeni din prima sută mondială a clasamentului ATP, semn că turneul ieșean este tot mai căutat!

Jucătorul cu cel mai bun clasament este cehul Jiri Lehecka – FOTO (20 de ani, locul 74 mondial și în cursă pentru NexGen Finals), iar suedezul Mikael Ymer (23 de ani, 88 ATP) este celălalt jucător din prima sută mondială.

Spaniolul Pablo Andujar (36 de ani, 101 ATP) încheie podiumul înscrișilor, el fiind, din postura de ”Special Exempts”, principalul favorit al ediției inaugurale, unde a ajuns până în semifinale.

Câștigătorul ediției trecute, cehul Zdenek Kolar (25 de ani, 120 ATP) este al patrulea înscris. Kolar a trecut lejer, luni, în turul al doilea al calificărilor la Wimbledon, eliminându-l pe israelianul Dudi Sela (fost nr. 29 mondial), și a lăsat o impresie senzațională acum câteva săptămâni la Roland Garros, când a cedat după o luptă aprigă în fața grecului Stefanos Tsitsipas (nr. 6 mondial) în patru seturi, deși disputa ar fi meritat tranșată într-un act decisiv!

Alte nume care atrag atenția pe lista înscrișilor la ”Concord Iași Open” 2022 sunt francezul Lucas Pouille (28 de ani, 176 ATP), fost nr. 10 mondial în 2018 și croatul Borna Coric (25 de ani, 203 ATP, fost nr. 12 ATP în 2018) a cucerit săptămâna trecută challenger-ul de la Montechiarugolo (premii de 134.920 de euro).

(Narcis POHOAȚĂ)