Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Directori de hotel siliți să curețe camerele în Ungaria

  • iulie 12, 2021
  • Radu Cucuteanu

Criza forței de muncă este atât de mare în Ungaria, încât hotelierii ajung să curețe personal camerele. Nici în privința bucătarilor sau a altor categorii de personal situația nu este mai bună, cu toate că încă nu a început cu adevărat migrarea forței de muncă în rândul specialiștilor ungari spre Europa de Vest. De aceea Ungaria a început să caute să aducă forță de muncă din străinătate, în ciuda politicilor foarte dure anti imigrație ale guvernului lui Viktor Orban.

Lucrurile sunt mai complicate, prin lipsa turiștilor, din cauza pandemiei. Astfel, hotelierii depun mari eforturi pentru a scădea pierderile, de exemplu oferă diferite facilități oamenilor de afaceri.

În mediul rural situația se prezintă diferit. Foarte mulți maghiari au început să prefere destinațiile interne.

Situația este cu totul alta în mediul rural, fiindcă oamenii au început să se orienteze spre destinații interne, astfel că turismul rural în această vară pare promițător. Însă 75-80% din turismul intern este asigurat de ani de zile de locuitorii Budapestei, spune președintele Asociației Hotelurilor și Restaurantelor din Ungaria, Tamás Flesch.

Președintele asociației crede că deocamdată nu vor veni turiști de peste ocean, de aceea trebuie să se bazeze invariabil pe oaspeții europeni, care înainte de pandemie cu noul coronavirus au reprezentat 80-85% din turismul Budapestei.