Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Detalii din viața tumultuoasă a Tinei Turner. Artista a încetat din viață la vârsta de 83 de ani

  • mai 25, 2023
  • Diana Nechita

„Tina Turner a murit în pace, după o lungă suferință, la locuința sa de lângă Zurich. Odată cu ea lumea pierde o legendă a muzicii și un model”, a transmis familia într-un comunicat.

În 2005, artista a fost premiată de Centrul Kennedy, iar în 2021 a fost primită, ca artistă solo, în Rock and Roll Hall of Fame, la 30 de ani după ce a fost acceptată ca duet, alături de Ike Turner.

Primul hit al lui Ike și al Tinei Turner a venit în 1960 – „A fool în love”. Cei doi s-au căsătorit în 1962, iar în 1966 au înregistrat „River deep, Mountain high”. Melodia a fost un hit în alte țări, dar în Statele Unite nu a avut succesul așteptat. În afara scenei, Ike a devenit tot mai violent cu Tina din cauza consumului de droguri.

După ani întregi de abuzuri fizice și emoționale, Tina l-a părăsit pe Ike și a rămas doar cu numele. A trăit câțiva ani în sărăcie, dar a reușit să revină pe scenă la începutul anilor `80, când piesa „Let’s stay together” a devenit un adevărat hit. A urmat albumul „Private Dancer” în 1984, un succes uriaș care a adus în prim-plan cea mai cunoscută piesă a artistei. Cântecul a dat și numele unui film în 1993, bazat pe autobiografia Tinei Turner, cu Angela Bassett în rol principal.