Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

De cinci zile, sudul Spaniei este cuprins de flăcările care au pârjolit 7.400 de hectare de vegetație

  • septembrie 14, 2021
  • Diana Nechita

De cinci zile, un incendiu masiv de vegetație arde în sudul Spaniei. Flăcările au pârjolit aproximativ 7.400 de hectare, apropiindu-se de o stațiune de pe Costa del Sol. Până acum, peste 2.700 de oameni au fost evacuați, iar o unitate militară a fost trimisă în ajutorul pompierilor. Fumul degajat de incendiul de pe muntele Sierra Bermeja poate fi văzut de la kilometri distanță. În aceste momente, flăcările se apropie amenințător de Estepona, o stațiune populară pentru turiștii britanici, dar și locul unde s-au stabilit mulți pensionari veniți din Regatul Unit.

„Acesta este cel mai complex incendiu cu care ne-am confruntat în perioada recentă. Vorbim de mult despre dificultățile create de abandonarea zonelor rurale, schimbările climatice și alte chestiuni. Acum vedem direct, la prima mână, cât de grave pot fi efectele”, a transmis premierul Spaniei, Juan Sanchez.

Din cauza vântului destul de puternic și schimbător, dar și din cauza temperaturilor ridicate, lupta cu focul a pompierilor este tot mai grea.