Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

De ce tac liberalii ieșeni? Liderul consilierilor județeni PNL cere Birou Permanent Județean

  • ianuarie 08, 2021
  • Cincu Violeta

Liderul consilierilor județeni liberali îi cere președintelui PNL Iași Costel Alexe acuzat de fapte de corupție convocarea Biroului Permanent Județean pentru a lua o decizie cu privire la conducerea filialei. Este pentru prima reacție de la declanșarea scandalului în care este implicat fostul ministru al mediului Costel Alexe, președinte al Consiliului Județean. Potrivit membrilor PNL, Costel Alexe nu a comunicat cu staff-ul filialei . Iar liderul liberal Romeo Vatră consideră că PNL Iași are o mare problemă prin începerea unei anchete penale împotriva președintelui organizației, ce vizează acte de corupție.

Prima reacție a venit din partea liderului consilierilor județeni liberali, Romeo Vatră: „PNL Iași are o mare problemă prin începerea unei anchete penale împotriva președintelui organizației, ce vizează acte de corupție.

Gravitatea problemei nu este generată exclusiv de ancheta în sine, deoarece până la o sentință definitivă, oricine beneficiază de prezumția de nevinovăție, dar atunci când o astfel de acuzație vine după o serie de condamnări ale liderilor pe care PNL Iași i-a avut in ultimii 10 ani, organizația se află acum într-o postură vulnerabilă și delicată în ce privește încrederea electoratului și a membrilor organizației pe care cu greu am recâștigat-o, printr-un efort intens și susținut în ultimii patru ani, efort la care consilierii județeni au fost în prima linie.

Tinand cont de acest istoric , organizația noastră se confruntă cu o situație de criză majoră, care ar trebui tratată ca atare, cu maturitate și, mai ales, cu onestitate „ Romeo Vatră cere convocarea Biroului Permanent Județean : “Am fost și suntem o echipă, dar echipa are un lider ce în acest moment se confruntă cu o situație critică, vizând aspectul integrității, afectând nu doar imaginea liderului, ci și a membrilor echipei, chiar prestigiul întregii organizații. Se încheie o săptămână de foc în care comunicarea organizației a fost aproape nulă, atât în exterior, dar mai ales în interior. În acest timp, loviturile au căzut zilnic, năucindu-ne pe toti, iar membrii și susținătorii PNL Iaşi așteaptă inca un punct de vedere al organizației.

Liderul are putere în virtutea încrederii acordată de către membrii echipei. În schimb, leadershipul trebuie să ofere integritate, onestitate și responsabilitate, toate fiind componente esențiale ale încrederii oferite. “ Liderul consilierilor județeni liberali, Romeo Vatră este singurul care a avut o reacție după scandalul de corupție în care este implicat Costel Alexe.

Unul dintre vicepreședinți a refuzat să ofere o declarație spunând doar „eu sunt mic nu spun nimic”. Liviu Brătescu, Alexandru Muraru aflați în conducerea PNL Iași nu au răspuns la telefon. Liderul PNL Iași, Costel Alexe nu răspunde la telefon de la momentul în care DNA a făcut publice acuzațiile.

Liderul consilierilor județeni liberali, Romeo Vatră

 

FOTO Creator: OCTAV GANEA, OCTAV GANEA 
Copyright: INQUAM PHOTOS