Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Costel Enache s-a despărțit cu o victorie de Poli Iași, 3-1 (1-1) cu Poli Timișoara, în ultima etapă din acest sezon

  • mai 07, 2022
  • Narcis Pohoata

Poli Iași a învins sâmbătă Poli Timișoara cu scorul de 3-1, în Copou, în ultima etapă din acest sezon, golurile fiind marcate de Camara (2) și Serediuc, respectic Bîrnoi.

Partida a fost ultima și pentru antrenorul Costel Enache pe banca tehnică, clubul făcând anunțul despărțirii de tehnician și staff-ul său la scurt timp după încheierea meciului.

Prima repriză a fost echilibrată, dar extrem de modestă, singurele ocazii aducând și cele două goluri.

Oaspeții au deschis scorul pe un contraatac, în minutul 32, prin Bîrnoi, acesta punctând cu un șut la colțul lung, din careu, lateral dreapta. La fel de apatică în ofensivă, Iașiul a restabilit egalitatea la primul șut pe spațiul porții, în minutul 39. Kouadio a centrat perfect de pe partea dreaptă, iar golgeterul Sekou Camara a înscris spectaculos, din patru metri, cu capul, din plonjon.

Două penalty-uri au decis meciul

Repriza a doua a fost ceva mai animată decât prima, cu mai mult dinamism, dar ocaziile clare au lipsit. Până spre final, când Iașiul a făcut diferența pe tabelă din două penalty-uri.

Mai întâi, Sekou Camara a făcut dubla, în minutul 84, după ce a transformat un penalty obținut după un henț comis în careu de Denis Radu. În al cincilea minut al prelungirilor, același Camara a scăpat pe contraatac, a fost faultat în careu de portarul Murariu, iar Serediuc a transformat, după o ”ședință” de câteva secunde în care s-a decis executantul. Francisc Cristea ar fi trebuit să bată, dar a cedat pentru Serediuc. Acesta din urmă a marcat primul său gol pentru Poli Iași și ultimul al echipei din Copou în actualul sezon, închizând tabela la 3-1.

Costel Enache și echipa ieșeană, aplaudați la final

O victorie meritată pentru Poli Iași, care se desparte frumos de cei 1.000 de suporteri prezenți în tribune, care au creat o atmosferă frumoasă la acest ultim meci. După ultimul fluier al arbitrului, galeria din peluză și ceilalți spectatori au scandat minute în șir numele echipei, dar și pe al antrenorului Costel Enache, aflat cel probabil la ultimul său meci pe banca Iașiului.

De cealaltă parte, echipa de pe Bega, ironizată de propriii suporteri cu scandări gen ”campionii”, încheie în genunchi un sezon dezastruos. Dacă ieșenii se gândesc acum la vacanță, pentru bănățeni va urma o dublă infernală de baraj cu FC Brașov, pentru menținerea în Liga a 2-a.

Poli Iași a anunțat oficial despărțirea de Costel Enache

Clubul Politehnica Iași a anunțat oficial ceea ce toată lumea anticipa încă dinaintea meciului cu Timișoara, despărțirea de antrenorul Costel Enache.

Într-un comunicat postat pe site-ul clubului, oficialii din Copou i-au mulțumit tehnicianului pentru colaborare.

”Imediat după încheierea ultimului meci oficial al sezonului, în urma unei sedințe a conducerii CSM Politehnica Iași la care au participat și membri ai colectivului tehnic, s-a decis ca înțelegerea clubului cu antrenorul Costel Enache să nu fie prelungită. Îi mulțumesc încă o dată lui Costel că a acceptat să preia conducerea tehnică a Politehncii într-un moment atât de greu cum a fost în vara anului trecut. Nu a fost ușor acest sezon pentru niciunul dintre noi, cei implicați în viața clubului. Îi doresc mult succes lui Costel și sunt convins că vom rămâne prieteni îndiferent de drumul pe care el îl va urma”, a declarat managerul executiv Florin Briaur.

Tot astăzi s-au încheiat și contractele altor membri ai staff-ului tehnic: secundul Adrian Senin, antrenorul portarilor Costi Bădan și preparatorul fizic Alessandro Cittadino.

Antrenamentele continuă până pe 20 mai

Deși sezonul s-a încheiat, mai mulți dintre componenții lotului Politehnicii vor continua antrenamentele până pe 20 mai sub comanda unui staff tehnic interimar din cadrul clubului, format din Mugurel Cornățeanu, Cristi Ungureanu, Cezar Honceriu și Ioan Câmpeanu.

Tot astăzi clubul s-a despărțit oficial de jucătorii Okan, Cană, Pușcaș, Camara și Kamara.

Costel Enache, după ultimul meci din Copou: ”Scandarea numelui de către galerie a fost cel mai frumos moment al sezonului”

Imediat după victoria cu Poli Timișoara, Costel Enache anticipa faptul că a fost ultimul său meci în Copou.

”Nimeni nu mi-a lansat o provocare de viitor, o să am o discuție cu conducerea. Nu știu ce voi face, aștept să văd ce program vom primi. Dar am mai spus-o, simt că nu voi continua. Da, simt că a fost ultimul meci la Poli Iași. Dacă se încheie, se încheie, mulțumesc foarte frumos pentru imaginea creată, pentru amintirile frumoase și pentru noile achiziții de prietenii, sunt lucruri importante pentru mine. Poate par poetic, dar eu sunt un tip mai sentimental și mă atașez de oameni”, a spus Costel Enache.

Acesta a dezvăluit și care a fost cel mai frumos moment al sezonului pentru el. ”Cred că cel mai frumos moment din acest sezon a fost acum, la final, când galeria mi-a scandat numele. Eu nu am făcut mai nimic la Iași și totuși suporterii mi-au scandat numele. E important că a reînviat spiritul echipei la Iași”, a mai spus Costel Enache, care s-a declarat mulțumit de joc: ”A fost un meci bun, dinamic, cred că a fost unul dintre cele mai bune jocuri ale noastre și unul dintre cel emai dinamice din campionat”.

(Narcis POHOAȚĂ)