Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Costel Enache, prezentat oficial la Poli Iași. Ce spun oficialii din Copou despre noul proiect

  • iunie 23, 2021
  • Narcis Pohoata

Clubul Politehnica Iași a organizat miercuri o conferință de presă la care au fost prezenți noul antrenor Costel Enache, dar și trei dintre conducătorii clubului, președintele Consiliului Director Vasile Simionaș, managerul general Florin Briaur și vicepreședintele Dan Ștefan Cojocaru.

Cei prezenți au vorbit despre situația actuală a echipei, despre obiective, despre noul proiect și despre perspective. Iată câteva declarații ale celor prezxenți la conferință.

Managerul general Florin Briaur: ”Am venit în conducerea clubului într-un moment cu datorii uriașe, avem o imagine destul de proastă, jucătorii fug de Iași, antrenorii nu vor să vină, nimeni nu ar vrea să lucreze cu Poli Iași în această perioadă. Dar eu vă promit că în cel mai scurt timp vom schimba această imagine și vom face tot ce ne stă în putere să reușim acest lucru împreună cu Vasile Simionaș, Dan Cojocaru și Costel Enache. Vă promit că în cel mai scurt timp vom schimba și imaginea clubului și vom face tot ce ne stă în putere să reconstruim această echipă”.

”Voi prezentra în perioada următare un raport, un audit al clubului, pe partea financiară și de personal, pentru a ști cu exactitate în ce situație ne aflăm. Și apoi voi prezenta și o strategie de revitalizare a clubului colegilor din Consiliul Local și din Consiliul Director. Clubul este în continuare pe buza prăpastiei, dar dacă suntem atenți putem reconstrui clubul acesta din temelii, dar pe baze profesioniste și pe baze oneste. Nu vom păcăli jucători spunând că le vom oferi sume foarte mari, dar vom putea oferi salarii decente pentru liga a doua și plătite la timp. Și vreau să îi mulțumesc lui Costel Enache pentru faptul că a acceptat să vină la Iași. Rog suporterii să aibă încredere că vom reconstrui această echipă. Dacă au încredere și puțină răbdare veți vedea că în cel mai scurt timp vom redresa clubul din punct de vedere financiar, după care ne putem gândi și la promovarea în Liga 1. Dacă acest obiectiv va fi peste un an sau peste doi, vom vedea în iarnă, când vom trage linie și vom face prima evaluare a activității noastre noastre”.

”Proiectul este pe doi ani, promovarea o vedem în doi ani, dar dacă vom avea un culoar favorabil în iarnă vom găsi susținerea financiară pentru a promova de anul viitor. Eu m-am luptat șase luni de zile în Consiliul Local ca să nu se desființeze această echipă și o voi face și în continuare din această postură nouă, de manager general, tocmai pentru a reuși să reclădim imaginea Politehnicii Iași”.

Vasile Simionaș, președintele Consiliului Director: ”Îmi cer scuze pentru retrogradarea Politehnicii. Probabil cu ajutorul lor în tribune am fi trecut peste acest eșec. La ora actuală suntem cel mai jos. Promovarea o vedem ca un miracol. Dar sunt absolut convins că vom reuși să reparăm pana de credibilitate în care suntem acum. Este un proiect pe doi ani”.

Vicepreședintele Dan Ștefan Cojocaru: ”Am fost solicitat de municipalitate să pun și eu umărul la redresarea acestei echipe și am acceptat. Sunt foarte multe voci care fac tot felul de comentarii, mai mult negative, dar am venit voluntar, pentru că este un proiect serios. Am consolidat deocamdată doar coloana vertebrală, partea tehnică, dar pe parcurs, dacă rezultatele vor fi pozitive, pentru că ele ne vor ține în viață, se vor alipi alături de noi și alți oameni valoroși ai fotbalului românesc. A fost o perioadă destul de grea în ultima săptămână, pentru că am luat contact cu mai mulți antrenori și jucători și din păcate, spre surprinderea mea, am văzut o respingere față de un oraș mare precum este Iașiul. Și asta m-a ambiționat și mai mult să mă alături acestui proiect, pentru că acest oraș nu merită să fie tratat astfel. Vreau să îi mulțumesc și lui Costel Enache pentru faptul că ni s-a alăturat. Proiectul este pe doi ani, în primul an să consilidăm o echipă puternică, iar în următorul an să tragem cu tot ce avem mai bun pentru promovare. Dar dacă rezultatele ne vor duce acolo sus, să avem cea mai mică șansă de a fi aproape de promovare, vom face tot ce putem pentru a reveni încă din primul an în Liga I. Avem nevoie de răbdare, de încredere și de liniște, iar suporterii sper să fie alături de noi, să fie parte integrantă din acest club. Și nu în ultimul rând avem nevoie de un buget. O să aveți parte și de alte surprize, alături de proiectul nostru se vor alătura și alte persoane cunoscute din fotbalul românesc”.

Antrenorul Costel Enache: ”Am venit cu inima deschisă la Iași, cu o idee clară, să nu dezamăgesc din punct de vedere uman. O să vedeți în mine un om muncitor, coerent, comunicativ. În situația în care suntem acum, limita dintre optimism și inconștiență este foarte sensibilă. Dați-mi voie să fiu un pic nebun și să cred în destinul nostru. Dacă facem pașii mici și siguri, vom reuși. Nu suntem magicieni, dar suntem oameni bine intenționați. Primesc în fiecare minut propuneri și nu mi-ar ajunge 25 de ore pe zi să analizez toți jucătorii. Încercăm să găsim un profil de jucător care să fie reprezentativ pentru ce avem noi nevoie”.

Enache va fi ajutat de Cristi Ungureanu (antrenor secund) și Alessandro Cittadino (preparator fizic), urmând să fie stabilit și antrenorul de portari.

Din lotul trecut, la reunirea programată pentru miercuri seară vor participa Onea, Francisc Cristea, Zaharia, Axinte și Brânză, dar și trei juniori mari, Moise, Purcariu și Saizu. Joi ar putea fi organizat un trial de selecție pentru jucători născuți între 2001 și 2004, urmând ca în zilele următoare să aibă loc o altă selecție pentru jucători de la 2000 în jos. În ceea ce-i privește pe jucătorii aflați sub contract, cum ar fi Francisc Cristea și Onea, care vor însă să plece la Liga I, managerul general Florin Briaur a declarat că aceștia ”sunt netransferabili și echipa va fi construită în jurul lor”.

De asemenea, se dorește păstrarea tânărului portar Teo Axinte, care ar putea deveni liber de contract după ce conducerea veche nu i-a plătit niciun salariu timp de mai multe luni.

Legat de perioada de pregătire, Poli ar putea pleca în cantonament în perioada 10-20 iulie, timp în care va disputa mai multe amicale.

Florin Briaur s-a referit și la situația lui Andrei Cristea, care mai este sub contract cu clubul încă un an. ”Andrei este sub contract cu clubul, mi-l doresc foarte mult ca jucător, dar înțeleg că nu ar mai vrea să joace la liga a doua. Voi avea discuții cu el, să vedeem la ce concluzii am ajuns. Dar el este parte din istoria lui Poli și oricum va rămâne consilierul meu pe probleme sportive de acum înainte. El merită toată susținerea noastră, pentru că și noi ne-am bucurat de toată susținerea lui. Andrei Cristea este parte a familiei Poli Iași”, a punctat Briaur.

(Narcis POHOAȚĂ)