Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Costel Enache a explicat în direct la Radio HIT de ce a ales să vină la Poli Iași. Detalii despre lotul de jucători și perioada de pregătire și ce obiective și-a fixat în Copou

  • iunie 22, 2021
  • Narcis Pohoata

Noul antrenor al Politehnicii Iași, Costel Enache, a intervenit luni în direct în emisiunea Repriza a 3-a, moderată de Narcis Pohoață, la Radio HIT și a explicat motivele pentru care a ales să vină la gruparea din Copou. 

Costel Enache a vorbit despre lotul de jucători, punctând că va da credit fotbaliștilor tineri din Copou, dar și despre perioada de pregătire.

Iată principalele declarații ale lui Costel Enache în emisiunea Repriza a 3-a:

dă credit tinerilor Iașiului. ”Onea și Francisc Cristea sunt jucători de bază în sezonul viitor. Sperăm să-l ținem și pe Axinte”. Detalii despre perioada de pregătire

De ce a ales Poli Iași: ”Mi-am câștigat fiecare felie de pâine și locul la masă întotdeauna singur. Nu am reușit încă să ajung la o masă gata pregătită. Știu că ar fi fost alți antrenori înaintea mea doriți la Iași, dar din anumite motive nu au venit. Eu sunt un om care am trăit din fotbal, este meseria mea, vreau să am continuitate, vreau să mă dezvolt în continuare și am nevoie de fiecare treaptă care mi se oferă. Iașiul reprezintă mult, am mai fost acolo, am făcut o facultate de cinci ani la Iași, e orașul cel mai important din Moldova, iar eu sunt moldovean sută la sută. Așa că pentru mine este o trambulină foarte bună. Sunt convins că Iașiul mă va ajuta pe mine, sper din toată inima să pot ajuta și eu cât de mult Iașiul. M-a bucurat telefonul primit de la domnul Florin Briaur, aveam alte două variante în discuție, dar sub nicio formă nu am mai stat pe gânduri. Eu trebuie să mulțumesc celor de la Iași, pentru că nu eram așa asaltat de oferte și din alea 20 am ales. Chiar era o perioadă în care eram și eu un pic în ceață și chiar m-a ajutat această propunere a Iașiului”.

Despre obiectivele sale la Poli Iași: ”Să rămânem la un sezon, pentru că așa e corect. Vedem dacă suntem compatibili, vedem dacă reușim să punem lucrurile la punct. Ideea nici nu stă în durata contractului. Dacă lucrurile vor merge bine e perfect, iar dacă nu, nimeni nu vrea să încurce sau să ne agățăm de un scaun. Sub nicio formă. Ca idee de bază, obiectivul va fi reconstrucția. Știm că suntem într-o întârziere, lucrurile au durat până s-au așezat puțin, încercăm să corectăm pe repede înainte lucrurile. Dar știți că niciodată un lucru de durată nu se face chiar așa peste noapte. Dar nu ne vom da deoparte. Știm că presiunea e mare, reprezentăm un oraș cu tradiție, un oraș important, cu istorie fotbalistică și atunci trebuie să facem mai mult decât putem. Sperăm să și găsim soluțiile rapid pentru a face lucurile astea”.

Despre jucătorii tineri: ”Am structurat un nucleu de echipă, pentru că peste noapte, după ce am ajuns la un acord cu Iașiul, am mai lucrat la lot, am făcut un schelet de bază. Cei doi portari rămân importanți (n.r. Teo Axinte și Ianoș Brânză). Chiar dacă Axinte are ceva memorii depuse, sperăm să-l ținem alături de noi. A fost o perioadă grea, o să-și recupereze banii și cred că e normal să ajute în continuare echipa. Are un nume acuma, și l-a creat la echipa noastră. Are toată încrederea de la mine, tot sprijinul din partea clubului, cred că asta e casa lui și aici trebuie să se dezvolte în continuare. Onea nu mai discutăm… Onea și Francisc Cristea sunt doi jucători de bază în sezonul viitor. Și de aici plecăm cu ceilalți pe care putem să îi aducem lângă noi. Sunt copii foarte buni, au stat și au muncit într-o perioadă foarte grea, cred că ar trebui să rămână și în perioade mai calculate și mai cu sprijin”.

Despre perioada de pregătire și meciurile amicale: ”În ceea ce privește cantonamentul, am făcut și o planificare. Eu mi-am planificat o perioadă de nouă zile pentru un stagiu de pregătire. Dar aș vrea să adunăm mai întâi tot lotul, să facem un control medical, să aducem aproape toți jucătorii, să fie la un nivel bun de pregătire și de acolo să forțăm puțin lucrurile, pentru a fi pregătiți de campionat. Probabil planificarea asta a mea va suferi multe modificări, datele, zilele în care o să avem jocuri. Până în 25 iulie avem programate 8 jocuri. Am gândit un cantonament în perioada 10-20 iulie, discutăm cu conducerea să vedem unde. Vedem care este bugetul, dacă găsim adversari. Trebuie să ținem cont că e o echipă nouă, ar trebui să o omogenizăm, pentru asta o să avem nevoie de multe jocuri. Cam toți și-au făcut planurile deja. Acolo unde găsim o zonă în care o să avem adversari, o să acceptăm. Nu neapărat în străinătate”.

(Narcis POHOAȚĂ)