Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Cornel Șfaițer, prezentat oficial la Poli Iași: ”Sunt omul căruia îi place să construiască. Am venit să aduc la Poli Iași, nu să iau”

  • ianuarie 12, 2022
  • Narcis Pohoata

Clubul Politehnica Iași și-a prezentat, miercuri, principalul transfer al anului. Cornel Șfaițer, 56 de ani, fostul manager al echipelor FC Botoșani și Sepsi Sf. Gheorghe, s-a alăturat staff-ului administrativ al lui Poli și este, începând de astăzi, noul președinte al Consiliului Director.

Cornel Șfaițer a fost prezentat în cadrul unei conferințe la care au mai participat alți doi oficiali ai clubului, managerul general Florin Briaur și vicepreședintele Dan Ștefan Cojocaru, dar și doi reprezentanți ai Primăriei, principalul finanțator al clubului în al doilea eșalon, primarul Mihai Chirica și viceprimarul Daniel Juravle.

”Așa cum a spus și domnul primar, nu sunt Mesia, avem nevoie de toți, de aportul tuturor pentru a construi ceva împreună, pentru că acest oraș, Iașiul, merită mult mai mult în sport. Este o provocare pentru mine, sunt optimist că putem construi ceva frumos împreună aici. Am venit în rândul dumneavoastră pentru că am crezut că putem construi împreună. Întotdeauna am avut o afinitate pentru Iași și nu întâmplător am ales să vin la Poli Iași. Am amintiri plăcute din copilărie, veneam la toate meciurile cu tata. Îmi aduc aminte de fostele glorii ieșene, cunosc tot istoricul fotbalului ieșean. Nu mi-a fost ușor să accept, vă spun sincer, dar am calculat mult, m-am gândit bine. Sunt omul căruia îi place să construiască, la Botoșani am pornit din Liga a 4-a, a fost un stagiu și acum 20 de ani la Suceava, am reușit lucruri frumoase la Botoșani împreună cu aportul CL Botoșani și al suporterilor, lucru care îmi doresc să întâmple și la Iași. Avem nevoie de Consiliul Local în continuare, dar și de susținerea mediului privat, pentru că mixtul acesta bani publici – bani privați poate construi ceva frumos. Îmi place să construiesc, îmi place să pun accentul pe tineri și sunt convins că împreună putem construi, dar în liniște. Dacă vom construi cu pași mărunți, vom construi un proiect frumos”, a declarat Cornel Șfaițer, care a precizat că societatea lui se va implica și financiar la club: ”Eu nu iau nimic de la club, ci voi aduce. Când intru la stadion vin să aduc, nu să iau. Inclusiv societatea mea va încheia un contract de sponsorizare cu clubul, va fi prima”.

Iată și alte declarații în conferința de presă: 

Cornel Șfaițer: ”Deja managerul și vicepreședintele au creionat un buget, nu ascund faptul că am aruncat și eu un ochi, pentru că am destulă expertiză. Rămâne să discutăm în perioada următoare care va fi bugetul. Eu ce pot să asigur că atâta timp cât voi fi eu la club banii vor fi destinați doar fotbalului. E foarte important să vină alături de noi și bani privați, cred că alături de noi pot veni oameni de bine, care să ajute clubul. Eu am văzut stadionul acesta arhiplin și la Liga a 3-a, de ce să nu fie din nou? Vom avea întâlniri cu persoane importante din mediul privat și să încercăm să strângem câte puțin de la mai mulți. Cert este că bugetele la Liga 2 au crescut, nu se mai poate promova cu 1,2 milioane de euro, cum era acum 7 ani. Tot timpul mi-a plăcut să avem obiective. Țelul nostru, al tuturor, este ca echipa să revină în Liga I. Și la Botoșani mi-am propus să promovăm și am promovat, la Sepsi am spus că vrem în play-off, am crezut asta și am reușit, asta ne dorim și la Iași. Vrem să promovăm în Liga I, în sezonul viitor. Toate echipele trebuie să facă asta, să producă și să vândă. Acesta va fi unul dintre obiectivele lui Poli în viitor. Deja s-a vândut un jucător, Onea. S-a vândut un fundaș la Rapid, un lucru bun. Dar ușor-ușor noi trebuie să vindem scump, când vom ajunge în Liga I”.

Managerul Florin Briaur: ”Domnul Simionaș are unele probleme de sănătate, dar ne-a rugat să transmitem un mesaj. Dumnealui a spus că venirea lui Cornel Șfaițer este cel mai important transfer reușit de Poli Iași în ultimii 20 de ani, indiferent dacă vorbim de jucători, antrenori sau conducători. Când Vasile Simionaș spune asta, înseamnă că noi nu mai avem nimic de comentat. Cornel Șfaițer este omul care a construit echipe la fiecare echipă și asta e provocarea pe care o lansez. Vom pune umărul împreună pentru a construi un club frumos la Iași”.

Vicepreședintele Dan Ștefan Cojocaru: ”Echipa nu este a noastră, ci este a orașului, a ieșenilor și vom face tot ce este omenește posibil pentru a o aduce în Liga I. Mă bucur foarte mult că am reușit să-l aducem la Iași”.

Primarul Mihai Chirica: ”Îi doresc succes domnului Șfaițer, să-și creioneze o echipă pe care să se bazeze cu încredere și să-și caute aliați de încredere. Sigur, dumnealui nu este un Mesia, nu va putea să facă de unul singur ce poate face o echipă și un oraș. Are nevoie de sprijinul nostru, al comunității, al tuturor celor care pot să contribuie la bunul mers al echipei”.

Viceprimarul Daniel Juravle: ”Acest pas este încă un semn de reformă la Poli Iași și îi urăm mult succes domnului Șfaițer”.

La primul antrenament al anului, Costel Enache a avut la dispoziție un lot de 23 de jucători: Teodor Axinte, Ianoș Brînză, Bârlădeanu Rareș (portari), Alexandru Stan, Florin Plămadă, Dragoș Ungurenașu, Ștefan Cană, Tiberiu Serediuc, Okan Chatziterzoglou, Marian Târșa, Paul Chiorean, Robert Asăvoaei, Marian Stoenac, Francisc Cristea, Alexandru Mărieș, Alexandru Aftanache, Ioan Pop, Ionuț Pelivan, Cătălin Defta, Rareș Nazare, Petrișor David (Poli Under 19), Costin Tudor (Academia Academica Clinceni) și Yanick Frick (atacant, Liechtenstein). Sekou Camara va ajunge mâine la Iași, iar Cristi Pușcaș este așteptat în Copou în cursul zilei de vineri.

(Narcis POHOAȚĂ)