Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Copiii de la Academia Didi Iași au cucerit două trofee la turneul ”Gold Cup”, desfășurat la Piatra Neamț

  • iunie 24, 2021
  • Narcis Pohoata

Academia Didi a participat în perioada 18-21 iunie la turneul de fotbal ”Gold Cup” de la Piatra Neamț, cu echipe la categoriile de vârstă 2010, 2011, 2012 (două echipe), 2013 (două echipe), 2014 și a revenit acasă cu două trofee, la categoriile 2012 și 2013, la capătul unui turneu desfășurat pe stadionul „Ceahlăul”. 

La categoria 2010, copiii antrenați de Liviu Niță au câștigat în faza grupelor cu scorul de 7-0 în fața celor de la LPS Piatra Neamț și cu 2-0 în fața formației Artys Botoșani, dar au fost eliminați în faza sferturilor de finală, de Kids Tâmpa Brașov, scor 1-2.

 

La categoria 2011, copiii antrenați tot de Liviu Niță, s-au oprit în semifinale, după ce au fost eliminați de Steaua Magică, scor 0-5. În sferturi, Academia Didi a trecut cu scorul de 10-0 de Star Bacău, iar în grupe a trecut cu 6-2 de LPS Piatra Neamț și cu scorul de 5-1 de Aripile Bacău.

 

La categoria 2012, elevii antrenorului Robert Gucianu au reușit să aducă trofeul la Iași, după ce au învins în finală formația Juniorul București, scor 2-1. În semifinale, Academia Didi a câștigat cu scorul de 8-0 împotriva celor de la Joy Bacău.

 

Grupa 2013 de la Academia Didi, pregătită de Bogdan Curpăn, a câștigat din nou competiția, la fel cum s-a întâmplat și în urmă cu două săptămâni, la Iași. În finală, copiii ieșeni au învins cu scorul de 4-3 formația Juniorul București, după ce în semifinală au câștigat cu scorul de 8-2 în fața celor de la Juniorul Suceava.

 

La categoria 2014, Academia Didi a terminat pe locul 5, după ce a învins cu scorul de 2-0 formația Steaua Magică, în meciul de clasament, fiind opriți în sferturi de Juniorul Suceava.

 

”Felicitări copiilor pentru parcursul la turneul Gold Cup Piatra Neamț. Un turneu puternic, în care acești copii talentați de la grupa 2012 s-au bucurat de trei zile pline de fotbal. Copiii au fost cum le transmit de fiecare dată: toți pentru unul, unul pentru toți. Au fost partide foarte disputate, dar cel mai bun adversar l-am întâlnit în marea finală, pe Juniorul București, echipă pe care am învins-o cu scorul de 2-1”, a declarat Robert Gucianu, antrenor la Academia Didi.

La rândul său, Bogdan Curpăn, antrenor al grupelor 2013 și 2014, a declarat: „A fost un turneu dificil, cu multe echipe puternice și o vreme neprietenoasă. Săptămâna trecută pe o ploaie torențială, am reușit să ne calificăm la Didi Premier Cup în finală, acum, într-un meci dificil, tot pe o ploaie infernală, ne-am calificat în semifinală, iar apoi am câștigat competiția. Sunt mândru de acești copii talentați care au reușit să câștige două turnee puternice în două săptămâni”.

(Narcis POHOAȚĂ)