Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

UPDATE – Start amânat din cauza ploii în precalificările turneului ATP Challenger 100 ”Concord Iași Open 2021”

  • iulie 05, 2021
  • Narcis Pohoata
UPDATE – Start amânat din cauza ploii
 
Ploaia ne-a împiedicat să începem astăzi meciurile din precalificări, așa cum am stabilit duminică, au anunțat organizatorii pe Facebook. Prognoza meteo nu este prea încurajatoare, norii încă se îngrămădesc deasupra Bazei Ciric. Ploaia s-a oprit, dar este dificil de precizat acum dacă vom putea sau nu începe astăzi jocurile din precalificări.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Știrea inițială
Luni vom asista la primele schimburi de mingi din precalificările ce se vor desfășura tot la Baza Ciric. Pe tabloul de 16 au fost admiși doar jucători români, iar miza este una importantă: câștigătorul va primi un wild-card în calificările „Concord Iași Open” 2021, programate pe 11 și 12 iulie.
Mezinul competiției va fi Matei Varbanciu (14 ani) după retragerea lui Matei Onofrei (va împlini 16 ani în noiembrie), de la Coreco Iași, un partener de nădejde al „Concord Iași Open”. Matei a decis să rămână la Timișoara, unde săptămâna aceasta a jucat în sferturi la un turneu ITF Under 18 de Grad 5, pentru a participa tot la un turneu ITF, dar de Grad 3.
La polul opus întâlnim trei jucători născuți în 1999: Dan Alexandru Tomescu (Dinamo București), ocupă locul 817, Vlad Dancu (Dinamo București), clasat pe locul 1009 ATP, și Adrian Boitan, de la Mamaia-Idu.
Ieșeanul Vlad Stoica (20 de ani), legitimat acum la Politehnica București, este hotărât să-și joace cu ardoare șansa sa la acest turneu la care Dinamo București se prezintă cu alți doi jucători ce țintesc fazele superioare: Ștefan Paloși (21 de ani), situat pe locul 916 în clasamentul mondial și Sebastian Gima (19 ani), 974 ATP, ambii fiind pregătiți de antrenorul Andrei Pavel, directorul turneului ieșean cu statut ATP Challenger 100.
Luni nu este însă doar prima zi din precalificările ce se anunță extrem de atractive, ci și ultima zi în care mai puteți aplica pentru invitații gratuite pe site-ul oficial al turneului – iasiopen.com. Înscrierea nu durează mai mult de câteva zeci de secunde pentru a ne putea bucura împreună de cel mai bun tenis ce poate fi văzut în România!
În prima zi din precalificări sunt programate cinci dispute după următorul program:
Adrian Boitan – Vlad Stoica, Terenul 1
Eduard Schipor – Matei Fotea, Terenul 2
Ioan Carp-Cărare – Matei Varbanciu, Terenul 3;
Tudor Gheorghiță – Rareș-Petru Popa, Terenul 1
Vlad Dancu (favorit nr. 4) – George Cătălin Mureșan, Terenul 2.