Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Concord Iași Open 2021 – Filip Jianu și Ștefan Paloși, pe tabloul principal de simplu. Vlad Dancu, finalist în precalificări, a primit un wild-card în calificări

  • iulie 09, 2021
  • Narcis Pohoata
Vești bune pentru tinerii jucători români! Organizatorii turneului de la Iași au anunțat prezența a încă doi jucători pe tabloul principal, aceștia fiind Filip Jianu, direct acceptat și Ștefan Paloși, care a primit în ultimul moment un wild-card rămas disponibil după avansarea lui Jianu pe tablou.
Iată anunțul făcut de către organizatori pe site-ul oficial: 
”Avem vești bune pentru tinerii jucători români! Să începem de la cel care a fost scânteia acestor vești, Filip Jianu. Am anunțat că i-am acordat lui Filip wild-card pe tabloul principal de simplu la „Concord Iași Open” 2021, care va debuta luni, la Baza Ciric, deși n-am încetat să sperăm că el va putea ajunge acolo și grație clasamentului. Ei bine, acest lucru tocmai s-a întâmplat, așa că Filip (19 ani, locul 324 în ierarhia ATP) nu va mai avea nevoie de invitația sa pe tabloul de 32 al turneului cu statut ATP Challenger 100.
Organizatorii puteau acorda wild-card-ul rămas disponibil unui jucător cu nume sonor, din prima suta mondială, poate chiar din primii 50, de calibrul spaniolului Pablo Andujar, cel care anul trecut a fost favoritul nr. 1. Însă Andrei Oriță, proprietarul turneului, a decis să meargă tot pe mâna tinerilor jucători români și a decis să-l invite pe tabloul principal pe Ștefan Paloși, cel care dimineață a câștigat precalificările și fusese recompensat cu un wild-card pe tabloul de 16 al calificărilor programate duminică și luni, la Baza Ciric.
A rămas disponibil wild-card-ul lui Paloși în calificări, locul său pe tabloul de 16 urmând să fie luat de Vlad Dancu, finalistul din precalificări. Prima invitație în calificări i-a fost atribuită de către organizatorii „Concord Iași Open” 2021 lui Alexandru Coman (16 ani, de la Dinamo București) imediat ce a devenit campion național Under 18, iar al treilea wild-card i-a fost acordat astăzi de Federația Română de Tenis lui Dan Tomescu (22 de ani, de la Dinamo), favoritul nr. 1 din precalificări.
Putem anunța și primul wild-card pe tabloul de dublu, acesta fiind atribuit cuplului Filip Jianu/Vlad Cornea”, au scris organizatorii pe site-ul oficial al turneului.