Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Colegiul Negruzzi, la aniversarea de 126 de ani

  • noiembrie 25, 2021
  • Radu Cucuteanu

Astăzi, Colegiul Național „Costache Negruzzi” a împlinit 126 de ani de la înființare.

Colegiul Național „Costache Negruzzi” a dat României personalităţi marcante, iar astăzi tradiţia este dusă mai departe de elevii care obţin performanţe de nivel european sau internaţional.

Evenimentele au fost însoțite de prezența și discursurile unei serii de oficialități.

Camelia Gavrilă, director Colegiul National „Costache Negruzzi”, declară: „Dincolo de valorile și reperele pe care le avem venind dinspre trecutul școlii, legate de seriozitate, de intelectualitate, de selecția riguroasă a elevilor și a profesorilor în aceeași măsură, tocmai pentru a contura o elită intelectuală de care timpurile acelea, început de secol XX și perioada interbelică mai departe aveau nevoie, au rămas aceste repere, dincolo de aspectul științific și de conținuturi și de informație, școala noastră vizează și o deschidere spre o receptivitate culturală, multiculturală, pentru că sunt absolvenți care vor studia peste tot în lume, vor lucra poate în altă parte, vor circula, vor fi relații economice, realții culturale, sociale, acestea înseamnă să te adaptezi diferitelor contexte culturale, să te integrezi. să nu fie acel șoc cultural, să nu fie dificultatea de a găsi o balanță, un echilibru între propria cultură și culturile pe care le întâlnești”.

La rândul său, Luciana Antoci, inspector școlar general ISJ Iași, spune: „126 de ani de excelență educațională, pentru că încă din 1895 școala a fost înființată ca un centru de iradiere educațională la nivelul elitelor, pentru că s-a dorit prin, vocea lui Spiru Haret ca să fie înființate, astfel de școli care să ducă educația la un nivel superior și practic să fie vector de modernizare a învățământului românesc de atunci. Urăm colegilor profesori, doamnei director, părinților, elevilor ani mulți în perspectiva performanțelor cu care această unitate de învățământ, ne-a obișnuit și care au fost validate practic, de-a lungul timpului”.

Evenimentele de astăzi au început cu ceremonia de deschidere a festivităților Negruzzi 126, urmata de Armonii pe portativ, Elogiul excelenței și lansarea revistelor școlare.