Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Clubul Sportiv ENPI Iași și-a desemnat laureații pe anul 2020

 • decembrie 22, 2020
 • Narcis Pohoata

Karate-ul tradițional s-a numărat printre disciplinele văduvite în acest an pandemic. Dacă într-un an normal calendarul intern și internațional număra mult mai multe competiții, în 2020 programul a fost afectat serios, astfel că Federația Română de Karate Tradițional a organizat doar două întreceri oficiale, Campionatul Național pentru cadeți, juniori, tineret și seniori, desfășurat la Brăila în perioada 18-20 septembrie 2020 și faza zonală a Campionatului Național pentru copii ce a avut loc la Tomești, în luna februarie.

Sportivii clubului ENPI, condus de Sensei Constantin Adăscăliței 6 Dan, s-au numărat, ca de obicei, printre performeri și au obținut rezultate importante la cele două competiții, marele regret fiind că nu au putut confirma forma bună și la marile întreceri internaționale, Campionatele Europene și Mondiale, ambele anulate.

Karateka pregătiți la CS ENPI de Sensei Constantin Adăscăliței 6 Dan și Răzvan Popa 4 Dan au obținut și în acest an dificil rezultate foarte bune și duc mai departe tradiția celui mai longeviv club de karate din Iași.

Într-o ierarhie de final de an, multiplul campion Dragoș Bălăiașa, de cinci ori medaliat cu aur, argint și bronz la Campionatul Național de seniori, s-a clasat pe locul I, acesta fiind urmat de Aurel Ciubotariu, și el prezent de patru ori pe podium la Naționale, respectiv Cristian Bistriceanu – campion național la kata individual. Bianca Balaur și Octavian Postolache, obișnuiți și ei an de an cu prezențele pe podium, au punctat în clasament, dar și alți tineri de perspectivă care promit să fie campionii de mâine ai clubului.

”Deși Campionatele Europene și Mondiale ce ar fi trebuit să se desfășoare în Polonia și în Germania s-au anulat din cauza pandemiei, este de apreciat efortul sportivilor care și în acest context s-au pregătit și își doresc în continuare să obțină performanțe ce i-au consacrat în disciplina karateului tradițional. Speranța că în anul 2021 nu vor mai exista restricții similare cu cele din 2020 ne dă încredere că vom reveni la nivelul de performanță ce ne-a consacrat”, a declarat managerul clubului ENPI Iași, Sensei Constantin Adăscăliței 6 Dan, care a ținut să mulțumească la final de an sponsorilor și partenerilor INBIT, Mega Auto și ENPI Security.

Iată clasamentul celor mai buni sportivi ai clubului ENPI Iași în anul 2020:

 1. Dragoș Bălaiasa – seniori – Campionat național 2020

Loc II   – kata individual

Loc III  – kumite individual

Loc I     – kumite kogo individual

Loc V   – fukugo individual

Loc I     – kumite echipe

Loc II    – kata echipe

 1. Aurel Ciubotariu – seniori

Loc I     – kumite individual

Loc II    – kumite kogo

Loc V    – fukugo individual

Loc I     – kumite echipe

Loc II    – kata echipe

 1. Cristian Bistriceanu – tineret

Loc I     – kata individual

 1. Bianca Balaur – tineret

Loc IV   – kata individual

 1. Octavian Postolache – seniori

Loc I     – kumite echipe

Loc II    – kata echipe

 1. Flavian Anuța

Patrick Munteanu

Alexandru Pricop     Pentru rezultatele obținute la faza zonală a Campionatului Național de Copii.

Raul Cîrlescu                 

Rareș Pintea

David Grigore

 1. Dragoș Romilă
 2. Dan Dănilă  Pentru perseverență și implicare în viața sportivă a Clubului Sportiv ENPI Iași
 3. Marius Netcă   
 4. Ioan Posteucă

(Narcis POHOAȚĂ)