Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Cinci medalii pentru micii karateka de la CS Olympic Iași, la Campionatul Național de Karate Tradițional pentru copii, de la Zalău

  • mai 17, 2022
  • Narcis Pohoata

La Zalău a avut loc, în week-end, în organizarea lui Sensei Călin Marincaș, finala Campionatului Național de Karate Tradițional pentru copii, întreceri la care s-au remarcat și sportivii de la CS Olympic Iași.

Micii karateka pregătiți de Sensei Petronel Luca și Irina Pascaru au cucerit cinci medalii, dintre care două de aur, una de argint și două de bronz, însă și copiii care s-au situat în afara podiumului au avut evoluții apreciate.

Patru medalii pentru Rareș Ursachi

La categoria Copii I (12-13 ani), Rareș Ursachi a cucerit nu mai puțin de patru medalii. Rareș a devenit campion național la kumite individual, a luat argintul la kata individual și a cucerit medalia de bronz cu echipele de kata și kumite, din care au mai făcut parte Alexandru Horhogea și Andrei Horhogea.

Al doilea titlu național pentru CS Olympic a fost adus de Ștefania Dascălu, la kata individual, aproape de podium fiind și echipa de kata formată din Denisa Ionașcu, Ioana Anei și Ștefania Dascălu, situată în final pe locul 4.

Evoluții apreciate au mai avut Rareș Handrea și Nicolas Acatrinei, la categoria Copii III (8-9 ani).

Sensei Petronel Luca: ”Viitorul sună frumos la CS Olympic”

”Suntem mândri de copiii noștri, de mândrim cu aceste medalii, chiar am avut rezultate deosebite la această ediție a finalei Campionatului Național de la Zalău. Putem spune că viitorul sună frumos la Clubul Olympic, atâta timp cât avem copii foarte buni și serioși. Asta înseamnă că viitorul clubului este asigurat. Aș vrea să subliniez și munca excelentă pe care o face colega mea Irina Pascaru, la secția de la Prisecani. Rezultatele încep să se vadă și ne bucură foarte mult că micii noștri sportivi dintr-o comună de lângă Iași încep să aducă medalii la Campionatul Național. Sperăm ca în viitor să vină și rezultatele la competițiile internaționale. Vorbesc aici despre Denisa Ionașcu, Ioana Anei și Ștefania Dascălu. De asemenea, Ra

reș Ursachi este un copil care promite și cu siguranță vom mai auzi de el în viitor, chiar și la competițiile internaționale”, a declarat Sensei Petronel Luca, antrenor și președinte la CS Olympic Iași.

Acesta a ținut să mulțumească persoanelor care susțin de ani buni activitatea clubului: ”Vreau să mulțumesc părinților pentru faptul că au încredere în noi și pentru faptul că își îndrumă copiii către karate tradițional. De asemenea, mulțumesc foarte mult domnilor Titi Samson (SC Samitrans), Virgil Darie (Grupul de Firme Molid), Marian Vatafu (SC Lucimar), Marian Crețu (Restaurant Moara de Foc) și Nicu Comănescu, oameni care de când am înființat clubul sunt alături de noi și ne susțin financiar necondiționat. Aceste persoane înțeleg că sportul educă și îi învață pe copii principii corecte de viață. Karate-ul își dorește să formeze campioni de viață. Sunt importanți și campionii de podium, dar foarte importanți campionii de viață. Atunci când ajunge adult, acel copil înțelege cum se aplică principiile corecte, înțelege ce înseamnă onestitate, modestie, dăruire, loialitate”.

Petronel Luca speră ca în câțiva ani să extindă și sala proprie. ”Proiectul este la Comisia de Urbanism și după ce vom primi autorizația sper ca în doi ani să avem o sală nouă pentru arte marțiale și nu numai. Suntem mândri că am reușit să avem o sală a noastră, ceea ce nu este ușor”, a conchis Petronel Luca.

(Narcis POHOAȚĂ)