Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Cehul Zdenek Kolar, noul campion la ”Concord Iași Open”. George Cosac: ”Turneul de la Iași a fost cel mai important eveniment organizat în România în acest an după Campionatul European de fotbal”

  • iulie 18, 2021
  • Narcis Pohoata
Surpriză la Arenele Ciric din Iași. Favoritul 5 al tabloului de simplu, cehul Zdenek Kolar (24 de ani, numărul 222 mondial) a câștigat ediția a doua a turneului ATP Challenger 100 ”Concord Iași Open” după ce l-a învins în finală pe principalul favorit, francezul Hugo Gaston (20 de ani, 165 ATP), scor 7-5, 4-6, 6-4.

Finala turneului dotat cu premii totale de 88.520 de euro a fost extrem de spectaculoasă, cu dese răsturnări de scor și i-a încântat pe cei peste 300 de spectatori.

Primul set a fost câștigat de Kolar, care a revenit incredibil de la 0-4 și 1-5 și s-a impus cu 7-5. Al doilea act a fost câștigat de francezul Gaston cu 6-4, singurul break care a făcut diferența fiind realizat în chiar primul game.

Decisivul a avut, ca și primul act, o desfășurare care i-a ținut pe spectatori cu sufletul la gură.

Kolar a condus cu 3-0 și 4-1, dar Gaston a revenit spectaculos, a egalat la 4 și părea că poate întoarce soarta meciului. În cele din urmă cehul s-a impus cu 6-4, fructificând abia a patra minge de meci.

Scor final 7-5, 4-6, 6-4 pentru Zdenek Kolar, care cu cele 100 de puncte câștigate la Iași va putea intra în top 200 ATP. Pe lângă cele 100 de puncta importante, campionul a obținut și un CEC în valoare de 12.250 de euro, în timp ce învinsul a acumulat 60 de puncta și va primi suma de 7.200 de euro după finala disputată la cea de-a doua ediție a puternicului turneu de la Iași, cel mai mare turneu ATP organizat în România.

Sâmbătă, în finala de dublu brazilienii Orlando Luz și Felipe Meligeni s-au impus în două seturi în fața perechii Hernan Casanova – Roberto Ortega Olmedo (Argentina/Spania), scor 6-3, 6-4.

La final, proprietarul turneului, Andrei Oriță, a declarat: ”Ideea principală care stă la baza acestui proiect numit Concord Iași Open este susținerea tinerilor români care fac sport de performanță în tenisul profesionist. De asemenea, îmi doresc ca spectatorii să poată participa gratuit la cât mai multe astfel de evenimente.

Anul acesta cred că am avut cel mai mare contingent de jucători români din ultima perioadă la un turneu de categoria ATP Challenger 100. Am avut cinci echipe de dublu, cinci jucători în calificări și șase jucători pe tabloul principal. Comparativ cu prima ediție am reușit să acumulăm 31 de puncte ATP, anul trecut doar 16. Poate nu sunt multe, dar înseamnă că am progresat, ceea ce este foarte important”.

La rândul său, directorul tehnic al turneului, Andrei Pavel, a subliniat importanța unui astfel de eveniment pentru tinerii români: ”Le mulțumesc lui Andrei Oriță și Gabriel Iftimoaie pentru că m-au invitat la acest turneu, am petrecut două săptămâni minunate la Iași, m-am simțit extraordinar. Felicitări pentru cei doi finaliști, au jucat o finală incredibilă. Felicitări Iașiului pentru acest eveniment care nu mai exista în România și sper ca acest concurs că crească și să fie poate chiar turneu ATP”, a declarat Andrei Pavel, acesta fiind completat de vicepreședintele FR Tenis, George Cosac: ”Astăzi am asistat la finalul celei de-a doua ediții a turneului, o ediție superbă, cu un tenis de mare calitate, pe care îl puteam vedea doar la televizor. Din punctul meu de vedere, a fost a doua cea mai mare competiție organizată în România după Campionatul European de fotbal”.

”Acest turneu este o reușită și are două componente importante. Iașiul este primul oraș din România care organizează un astfel de turneu de tenis masculin și Iașiul adună puncte ATP pentru România”, a declarat și primarul Iașiului Mihai Chirica.

Concord Iași Open 2021 este un turneu ATP Challenger 100 organizat de compania Concord Service Center în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și Federaţia Română de Tenis, premiile totale fiind de 88.520 de euro.

Partenerii Concord Iași Open 2021, care fac din acest turneu de tenis cel mai important eveniment sportiv din Municipiul Iași, sunt următorii:
Parteneri Principali – Primăria Municipiului Iaşi, Federaţia Română de Tenis, Concord Service Center
Parteneri Platinum – UiPath, BCR, Lenovo, Nera Computers
Parteneri Gold – DHL, Sandra Trading, F.Egidio
Parteneri Silver – Strarom, Fiterman Pharma, Omniclean, eXpert Vision, Zimbru, Preventis, Kinetic, Unirea Hotel and SPA, Chelaru şi Asociaţii
Clubul de tenis iesean Coreco
Liceul cu program sportiv Iasi, Facultatea de Educatie fizica si Sport Iasi
Parteneri Media – Tenisite, Radio Hit, Dragoş Gaspar Site
Partener Logistic – DHL

(Narcis POHOAȚĂ)

Foto: Concord Iasi Open