Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Cea de-a 66-a ediție a expoziției internaționale anuale World Press Photo va putea fi vizitată în perioada 6 iunie – 3 iulie în Iași, în Piața Unirii

  • iunie 07, 2023
  • Diana Nechita

Cea de-a 66-a ediție a expoziției internaționale anuale World Press Photo va putea fi vizitată în perioada 6 iunie – 3 iulie în Iași, în Piața Unirii. Adusă în România de 12 ani consecutivi de către Fundația Eidos, expoziția va fi expusă publicului larg în centrele a nouă orașe din țară.

Cele 120 de fotografii vor fi însoțite și de un audio-tur gratuit, realizat în parteneriat cu aplicația Smartify, prin care vizitatorii vor putea asculta, pe propriile device-uri, povestea fiecărei fotografii câștigătoare.

Timp de 3 luni de zile, 24 de ore din 24, fotografiile vor fi expuse simultan în perioada 5 mai – 31 mai în București, Timișoara, Cluj și Sibiu, apoi în perioada 6 iunie – 3 iulie în Iași, Oradea, Constanța și Craiova. Întreg itinerariul și detaliile fiecărui eveniment vor fi publicate pe pagina de Facebook a expoziției.

Competiția World Press Photo recunoaște fotojurnalismul de calitate și premiază imagini și povești din întreaga lume. Fotografiile câștigătoare din acest an pun în lumină criza climatică, comunitățile, impactul războiului asupra civililor și importanța fotografiei jurnalistice în jurul lumii.